Nova vest
Košarka

Utorak, 02.12.2003.

23:10

ULEB kup: Poraz Zvezde u Varezeu 93:84

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su i drugi poraz u ULEB kupu od italijanskog Metisa u Varezeu rezultatom 93:84 .

Najefikasniji u timu Zvezde  bio je Igor Rakočević sa 23 poena, dok je odličnu partiju prikazao mladi Vuk Radivojević koji je meč završio sa 21.košem.

Najefikasniji igrač na meču bio je Amerikanac MekKalog sa 29 poena.

Crveno-beli su odlično počeli i poveli u uvodnim minutima. Posle 6 minuta bilo je 13-5, pa 17-11 za Zvezdu uz po 4 poena Radivojevića, Bjelice, Djurića  i 5 koševa Rakočevića.

Predvodjeni MekKalogom za koga se znalo da će predstavljati najveća opasnost za Zvezdu (ubacio je 10 poena za 8 minuta) metis se rezultatski vrlo brzo vratio u utakmicu.

Na kraju prve četvrtine bilo je 24:22 za crveno-bele uz  6 poena Bjelice i Rakočevića.

U 2.četvrtini  domaća ekipa preuzima kontrolu, prvenstveno dobrom igrom visokog centra Podkolzina i uz nekoliko promašaja i izgubljenih lopti crveno-belih Metis preko Veskovija i ruskog centra dolazi do prednosti 27:26.

Sjajni Radivojević uzvraća trojkom u 14.minutu ( 29.29)

Ponovo na scenu stupa  Amerikanac MekKalog ( koji je postigao 6 uzastopnih koševa) i uz pomoć  Menegina tim iz Varezea dolazi i do 10 poena  prednosti- 47:37. Ipak,košarkaši Zvezde na veliki odmor odlaze sa podnošljivih minus 7 posle pogodjene dvojke i još jednog slobodnog bacanja Milana Dozeta.

Veliki hendikep za beogradski tim predstavljala je i povreda Luke Bogdanovića koji je u igri proveo samo jedan minut, a kasnije mu se pridružio i Dozet koji je u 28.minutu pogodjen laktom De Pola završio na parketu sa povredom nosa i obliven krvlju.

Posle 4 minuta u trećoj četvrtini Crvena zvezda poentira samo sa linije slobodnih bacanja preko Djurića i Rakočevića i bio u zaostatku 44:51. Medjutim, tada je usledila mini serija Djurića koji pentira iz skok-šuta i kasnije pogadja i jedno slobodno bacanje, pa su crveno-beli ponovo prišli na minus 4.

Do novog izjednačenja Zvezda dolazi u 25.minutu dvojkom  Rakočevića ( 51:51), medjutim vrlo brzo Zanus-Forte dvojkom i Farabelo trojkom "odlepljuju" svoj tim na pristojnih 56:51, da bi ta prednost bila povećana novim koševima nezaustavljivog MekKaloga i Menegina za 60:53. Uz nekoliko promašaja crveno-belih (Mirković i Dozet) i nekoliko uspešno izvedenih slobodnih bacanja Zanus – Fortea, Metis je poveo 63:55.

Treći period završen je mini-serijom De Pola ( trojka i slobodno bacanje) za velikih 74:63.

Tu prednost italijanski tim održavao je i u uvodnim minutima poslednje deonice. Ipak, Rakočević koji je i na ovom meču bio najbolji strelac tima u 35.minutu pogadja trojku za 72:78, da bi posle faula Kalahana Vuk Radivojević pogodio oba slobodna bacanja.Usledio je period loše igre oba tima sa puno izgubljenih lopti, promašaja.U tim trenucima crveno-beli su imali veliku priliku da još više rezultatski zakoplikuju meč,Bjelica je izgubio loptu, a kaznio Menegin novom trojkom – 81:74 ( igrao se 36.minut).

Ipak, beogradski tim u igru ponovo vraćaju Radivojević i Rakočević novim trojkama u 38.minutu ( 80:83). Odgovornost u završnim minutima razumljivo preuzima MekKalog koji je 3 puta uspešan sa linije penala za velikih 86:80 u pretposlednjem minutu.

Posle faula, Djurić pogadja samo jedno slobodno bacanje, a posle promašaja Rakočevića i lake dvojke Veskovija  sve je bilo rešeno. Posle trojke De Pola, poraz crveno-belih ublažio je Radivojević trojkom za konačnih 93:84.

Crvena zvezda: Rakočević 23,Radivojević 21,Dozet 12;Djurić 12,Bjelica 10,Vitkovac 2,Dragojlović 2,Mirković 2.

Sagadin: "Uz malo sreće mogli smo do pobede"

Zmagoslav Sagadin posle meča rekao je za zvanični sajt kluba da su crveno-beli uz malo sreće i bolje sudjenje mogli do pobede, ali i da je veoma zadovoljan igrom mladjih prvotimaca, Vuka Radivojevića i Milka Bjelice:

"Odigrali smo dobro, sve do minut, dva bili smo u igri, ali je Metis u zadnja dva napada praktièno rešio susret.Igralo se tvrdo, čak i oštro i mislim da su sudije i previše dozvolile domaćinu. Dobili smo par nezgodnih udaraca, medjutim, mislim da ćemo preživeti. Tu mislim na povrede Dozeta i Bogdanovića koji će možda propustiti dan-dva treninga.Sve zajedno išli smo hrabro, čvrsto, koliko smo mogli. Većina mladih igraèa je odigrala dobro. Tu prvenstveno mislim na Vuka Radivojevića koji je ponovo odigrao odličnu partiju i Milka Bjelicu.Najveći problem nam je bio plejmejker protivničke ekipe MekKalog, koga ni Rakočević ni Nešović, nisu uspeli da iskontrolišu, dok smo ostale dosta dobro "pokrili".Mislim da smo uz malo sreće i korektnije sudjenje mogli i da dobijemo ovaj meč" rekao je trener crveno-belih odmah po završetku utakmice.

U 5.kolu Crvena zvezda sledećeg utorka dočekuje letonski Ventspils.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve