Nova vest
Košarka

Utorak, 02.12.2003.

23:27

Zadar ubedljiv u Beogradu protiv Atlasa

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Zadra pobedili su u utorak u Beogradu ekipu Atlasa 92:71 (28:13, 21:18, 18:21, 24:20) 4. kolu Grupe B ULEB KUpa.

To je treća pobeda Zadrana, koji imaju i jedan poraz, dok je Atlasu ovo treći poraz, uz jednu pobedu u ovom takmičenju.

Zadrani koji su prošle subote pobedili i Crvenu zvezdu u Jadranskoj ligi, opravdali su ulogu favorita. Vodili su od početka utakmice, u jednom momentu ta prednost je iznosila čak 27 poena. Sve što su domaći uspeli da urade je da u jednom trenutku smanje na devet poena prednosti ( sredinom treće četvrtine).

Najefikasniji igrač utakmice bio je košarkaš Zadra Kanadjanin Majkl Miks sa 24 poena, a u Zadru su se istakli i Jakov Vladović i Davor Marcelić sa po 17 poena.

U Atlasu najefikasniji su bili Vladimir Vuksanović sa 21 poenom i Slobodan Agoč sa 13.

Posle meča, trener Zadra Danijel Jusup ocenio je da su njegovi košarkaši pružili najbolju igru u ovoj sezoni u gostima.

"Večeras nam se sve potrefilo. Kada nas krene šut za tri poena, kada 'raširimo' protivnika i kada se rastrčimo možemo se nadati povoljnom rezultatu, a mi smo večeras sve to imali", rekao je Jusup.

Kapiten Zadrana Davor Marcelić rekao je da je Zadar večeras u svim segmentima igre bio bolji, ali i da veruje da Atlas može mnogo bolje nego što je to bio slučaj večeras.

Trener Atlasa Miodrag Kadija rekao je novinarima da je poraz bio neminofvan, jer su njegovi igrači "odigrali ispod svakog nivoa". "Izgubili smo već u prvoj četrvtini, kada smo dozvolili protivniku da napravi 15 razlike. Promašili smo čak pet zicera u tom periodu. U drugom poluvremenu, posle kritike u svlačionici, smanjili smo na devet poena i to je jedinih pet minuta koje smo odigrali kvalitetno večeras. Zadar je bolja i kvalitetnija ekipa i zasluženo nas je savladala ovako ubedljivo", rekao je Kadija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve