Nova vest
Košarka

Utorak, 07.10.2003.

15:26

Partizan Mobtel predstavio tim za novu sezonu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaški klub Partizan Mobtel predstavio je danas tim za novu sezonu. U odnosu na ekipu koja je osvojila 10. šampionsku titulu nema Vujanića, Čanka i Sekulića, a ‘crno-beli’ dres sledeće sezone nosiće Ćakić, Šilobad, Materić, Kovač i Amerikanac Braun.

Ovako izgleda tim za sezonu 2003/2004:

4. Uroš TRIPKOVIĆ
5. Frederik HAUS
6. Mlađan ŠILOBAD
7. Dušan KECMAN
8. Đuro OSTOJIĆ (kap)
9. Mirko KOVAČ
10. Predrag MATERIĆ
11. Goran ĆAKIĆ
12. Nenad KRSTIĆ
13. Kosta PEROVIĆ
14. Vule AVDALOVIĆ
15. Džerald BRAUN

Pored ove dvanaestorice igrača sa prvim timom će raditi i Predrag Samardžiski.
Uz Duška Vujoševića, radiće prvi pomoćni trener Aleksandar Džikić i pomoćni trener Aleksandar Keser. Generalni sponzor KK Partizan i ove godine biće kompanija Mobtel.

Prisutnima u Vili ‘Jelena’ prvi se obratio Predrag Danilović, generalni menadžer kluba:

"Ambicije Partizana su, kao i uvek, osvajanje prvog mesta u nacionalnom prvenstvu, takvi uspesi su nas iu poslednje dve godine vodili u najjače i najkvalitetnije takmičenje – Evroligu. Plan da se plasiramo u drugi krug tog takmiočenja je malo poremećen povredom Krstića, imaćemo teži posao, nemamo pojedinca kao što je bio Vujanić, tako da će svi igrači morati da funkcionišu kao pravi tim."

Vujošević: Ni prošle godine nismo bili favoriti!

Trener Duško Vujošević se, takođe, zahvalio svima koji svojim prisustvom, pažnjom i finansijski pomažu Partizan, pre svega zbog toga što je njihov najveći motiv ljubav prema klubu. Vujošević je rekao da je i ove godine cilj da se promovišu novi igrači, ali i reako da to 'crno-bele' neće sprečiti da postižu dobre rezultate. Vujošević je zadovoljan što su se afirmisali mnogi igrači u prethodne dve godine i nada se da će i oni koji su danas u klubu 'pisati istoriju i Partizana i nacionalne košarke'. Dupla kruna iz 2002. i prošlogodišnja titula su uspesi za ponos, rekao je Vujopšević, a ove godine će prvenstvo biti vrlo ozbiljno:

"Igra se po složenoj formuli, ima dosta ekipa sa velikim ambicijama što garantuje kvalitet. Mi nismo favotriti, ali nismo to bili ni prošle godine, pa smo osvojili titulu. To nam daje nadu i samopouzdanje, dobro radimo, a ime kluba obavezuje nas da osvajamo trofeje. U svakom slučaju, ostvarićemo najbolji mogući rezultat."

Novi kapiten ekipe, Đuro Ostojić, očekuje napornu sezonu, ali i dobre rezultate:

"Svake sezone ambicije su iste, dve godine je osvajana titula, pa se i sada nadamo najboljem. Sigurno je da neće biti lako, ima dosta ekipa koje su se pojačale, neki su se više spremali za Jadransku lkigu, neki za naše prvenstvo, mislim da će liga biti kvalitetna i da će biti teško doći do krajnjeg cilja. Što se Evrolige tiče, već dve godine pokušavamo da se plasiramo u drugi krug, ove godine imamo tešku grupu, bićemo i oslabljeni zbog Krstićeve povrede, ali trudićemo se d aodigramo što bolje, ako se ukaže šansa da se plasiramo u drugi krug."

’Crno-beli' sezonu počinju utakmicom sa ekipom Vojvodine u 'Pioniru', 12. oktobra, a prvi meč u Evroligi na programu je 6. novembra, a rival je ljubljanska Olimpija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve