Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 06.10.2003.

16:03

Goodyear liga:Crnogorski derbi, Zvezda u Širokom

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

U utorak i sredu igraju se utakmice drugog Goodyear lige. Crvena zvezda gostuje u Širokom, u Železnik dolazi Slovan, dok se na Cetinju igra crnogorski derbi Lovćen - Budućnost.

Posle uspešnog starta u Goodyear ligi i pobede nad Lovćenom, košarkaši Crvene zvezde u 2.kolu ovog regionalnog takmičenja u utorak igraju u Širokom Brijegu protiv domaće ekipe "HKK Široki Herceg Tisak". Meč u Širokom Brijegu počinje u 20 časova.

Na prvom gostovanju u novoj sezoni, prvotimac crveno belih Milan Dozet očekuje pobedu i bodove na veoma neugodnom terenu u Hercegovini:

"Košarkaši Širokog su napravili iznenadjenje na startu i pobedili ekipu Krke u Novom Mestu. Možemo da se učimo na tudjim greškama, i zato idemo na pobedu do koje ćemo doći ako odigramo kako treba. Dobro smo se pripremili, početak je nove sezone i nema nikakvog umora u timu".

Sa druge strane, trener i sportski direktor Crvene zvezde Zmago Sagadin napominje da samo igra iz 2.poluvremena utakmice sa Lovćenom garantuje dobar rezultat u Širokom:

"Njihova pobeda u Sloveniji je dokaz da u ovom takmičenju nema slabih ekipa. Čim ne kreneš sa 100 posto snage u utakmicu – gubiš. Oni su iskusan sastav sa 8 veoma dobrih igrača koje predvodi plejmejker Vanjak. Ako sa njima budemo igrali na koš više, sigurno gubimo. Samo jakom odbranom kao u 2.poluvremenu utakmice sa Lovćenom možemo do pobede".

Sagadin može da računa na sve igrače, osim Kempbela koji ostaje u Beogradu zbog nestanka pasoša:

"Svi igrači su zdravi a timu se u utorak priključuje i Nikola Jestratijević. Kempbel ostaje u Beogradu jer je izgubio pasoš. Bićemo jači pod koševima, i uz dobru igru u odbrani prvenstveno na njihovoj spoljnoj liniji i dominaciju pod koševima možemo do novih bodova".

Refleks je u Železniku favorit protiv Slovana, ali igrače iz predgradja Beograda još okupira bolan poraz od Splita tokom vikenda.

Bek "Pantera" Bojan Popović ipak je optimista:

"Ako odigramo kako znamo, iznenađenja neće biti. Znači, moramo da popravimo skok i slobodna bacanja. Imali smo juče šuterski trening, pa se nadam da penali neće biti slaba strana na večerašnjem susretu ".
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve