Nova vest
Košarka

Subota, 20.09.2003.

21:47

PAO osvojio vršački turnir, Partizan treći

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Ekipa Panatinaikosa osvojila je prvo mesto na medjunarodnom humanitarnom košarkaškom turniru "Veliki za male", koji je u subotu uveče završen u Vršcu. Atinski “zeleni” su u finalu pobedili gradskog rivala, ekipu Marusi, sa 86:76 (20:19, 19:16, 25:22, 22:19).

Za najboljeg strelca i MVP igrača proglašen je igrač Panatinaikosa Majkl Batist.

U odličnoj finalnoj utakmici, pred polupraznim tribinama, Panatinaikos je dokazao da je uvek veliki tim, čak i kada im nedostaju ključni igrači. Marusi je pružio dobru partiju, ali im je, kako je kasnije naglasio trener Panajotis Janakis, “na kraju treće četvrtine ponestalo koncentracije”.

"Drago nam je što smo bili pozvani, jer je ovaj turnir bila odlična provera. Pružena nam je prilika da na vreme uočimo svoje slabosti i poradimo na njima", rekao je Janakis.

Trener Panatinaikosa Željko Obradović potvrdio je reči kolege, da je na ovakvim utakmicama rezultat uvek u drugom planu.

"Ovakvi turniri su bitni za proveru tima. Mi ćemo raditi na organizaciji kontranapada i smanjivanju broja 'izgubljenih lopti'. Bićemo spremniji za turnir u Novom Sadu, a pravi 'ratovi' počinju tek kada počnu prvenstva", rekao je Obradović.

Odličnu partiju pružio je i Milutin Aleksić, koji je postigao 14 poena uz 3 skoka, ali za koga Obradović kaže da uprkos činjenici da je vredno i predano radio, zbog konkurencije ne može da ostane u Panatinaikosu.

Košarkaši Partizan Mobtela savladali su ekipu Hemofarma sa 94:85 (26:20, 24:23, 19:11, 25:31), i osvojili treće mesto na turniru.

Brzim kontrama i preciznijim šutem za tri poena Partizan Mobtel stigao je do lake pobede nad Hemofarmom. Domaćin je bio u sasvim drugom izdanju u odnosu na jučerašnju utakmicu. prema statističkim podacima "farmaceuti" su imali najlošiji procenat šuta u poslednjih 12 odigranih utakmica, svega 36 odsto.

Kako je rekao trener Hemofarma Aco Petrović razlozi za to su neopravdan pad u odnosu igrača prema meču, što će bit posebno analizirano. Partizan je prikazao sasvim drugačiju igru nego protiv Marusija. Odligrao je solidnu utakmicu, a njihov trener Dušan Vujošević rekao je da Partizan nikada ne treba potceniti.

Petrović je na konferenciji za novinare, posle utakmice rekao, da Hemofarm nije potcenio Partizan, nego da tim još uvek ne prepoznaje sebe. Oba trenera istakla su da će do početka prvenstva sve postaviti na svoje mesto.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Goran Ćakić sa 18, a pored njega u Partizanu su odlično odigrali Dušan Kecman sa 17 i Uroš Tripković sa 16 poena. U ekipi Hemofarma najefikasniji bio je Džerald Henderson sa 14 poena, koji je u Vršcu proveo samo četiri dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve