Nova vest
Košarka

Četvrtak, 10.07.2003.

17:41

GY liga: Na startu Zvezda - Lovćen, FMP u Splitu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Žrebom u zagrebačkom hotelu "Šeraton" u četvrtak su određeni takmičarski parovi za predstojeću sezonu Jadranske košarkaške lige.

Jadranska liga u sezoni 2003/04. ima 14 klubova, po četiri iz Srbije i Crne Gore, Hrvatske i Slovenije i dva iz Bosne i Hercegovine (Široki Brijeg i Borac Banja Luka).

Iz Srbije i Crne Gore u tom regionalnom takmičenju učestvuju FMP Železnik, Crvena zvezda, Budućnost i Lovćen. Slovenački predstavnici su Olimpija, Krka, Slovan i Laško, dok su hrvatske ekipe koje će učestvovati u takmičenju Cibona, Zadar, Split i Zagreb.

U prvom kolu beogradska Crvena zvezda dočekuje Lovćen sa Cetinja, Budućnost u Podgorici igra protiv Laškog, a FMP Železnik gostuje u Splitu istoimenoj ekipi.

Prema usvojenom kalendaru, ligaško takmičenje bi trebalo da počne 4. oktobra, a utakmice poslednjeg, 26. kola igrale bi se 20. marta.

Finalni turnir Jadranske lige na kome će učestvovati četiri prvoplasirane ekipe iz ligaškog takmičenja biće održan od 16. do 18. aprila, a domaćin turnira biće naknadno određen.

Takmičarski brojevi Jadranske lige u sezoni 2003/04: 1. Cibona, 2. Krka, 3. Crvena zvezda, 4. Budućnost, 5. Split, 6. Slovan, 7. Borac, 8. Zagreb, 9. Zadar, 10. FMP Železnik, 11. Laško, 12. Lovćen, 13. Široki Brijeg, 14. Olimpija.

U prvo kolu, koje se igra 4. oktobra sastaju se: Cibona-Olimpija, Krka-Široki Brijeg, Crvena zvezda-Lovćen, Budućnost-Laško, Split-FMP Železnik, Slovan-Zadar, Borac-Zagreb. Zvezda će 11. oktobra dočekati Cibonu, a 14 dana kasnije Union Olimpiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve