Nova vest
Košarka

Četvrtak, 03.07.2003.

12:39

Novi trener Union Olimpije - Sašo Filipovski

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Sašo Filipovski zamenio je na čelu slovenačkog košakaškog kluba Union Olimpija dosadašnjeg trenera Tomu Mohoriča.
Nedelju dana, nakon što je razrešila dužnosti Mohoriča, uprava Olimpije sklopila je trogodišnji ugovor sa 29-godišnjim aspolventom Fakulteta za sport u Ljubljani Filipovskim.

'Želeli smo trenera za duži period i odlučili se na trogodišnji ugovor, naravno, u okviru finansijskih mogućnosti kluba', rekao je direktor kluba Gregor Fric.

Sašo Filipovski je nakon potpisivanja ugovora izjavio da su njegove ambicije da klub vrati na vrh slovenačke košarke, dok je želja rukovodstva Olimpije postepen uspon u naredne dve sezone.
Nakon protekle sezone porasla je potražnja za Olimpijinim zvezdama. Tako je Ratko Varda več napustio klub, nakon što mu je istekao ugovor. Interes je posebno izražen kada je reč o Jasminu Hukiću i Vladi Ilijevskom, a u klubu, najverovatnije, neće ostati ni Joško Poljak.

U Olimpiji su svesni da će sa budžetom istim kao prošle godine, teško zadžati igrače, koji su sa odličnim nastupima u Evroligi dobili na ceni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve