Nova vest
Košarka

Utorak, 24.06.2003.

18:13

KSSCG: Cerović osudio prerane odlaske mladih igrača

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore Želimir Cerović osudio je danas trend odlaska mladih igrača iz zemlje, kao i "lovce" koji mladim igračima i njihovim roditeljima nude velike svote novca.

U saopštenju nasloveljnom "Lični stav-odbranimo košarku", Cerović je rekao da mu "nije svejedno", ali da razume odlazak starijih i afirmisanih igrača, čije mesto uvek zauzme neki mladji i talentovani igrač.

"Na žalost, sve je više praznih mesta. Odlaze stariji, za njima i juniori, potencijalni reprezentativci, igrači na pragu prvog tima", prenosi se u saopštenju.

Cerović je ocenio da domaće lige teško mogu da se nose sa finansijskom moći velikih evropskih i naročito NBA klubova.

Predsednik KS SCG pozvao je na jedinstvo i prepoznavanje prioriteta srpsko-crnogorske košarke. "Pozdravljam svaki napor, svaku legalnu kampanju i svaki pravni lek koji može da zaustavi prenagljene, sportski i košarkaški prerane seobe...u inostranstvo. Mi ćemo i dalje pokušavati...da zaštitimo košarku, reprezentaciju i klubove, ali bojim se da će naš trud biti uzaludan ako se ne ujedinimo i ne prepoznamo danas prioritete srpsko-crnogorske košarke", prenosi se u saopštenju Cerovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve