Nova vest
Košarka

Petak, 24.01.2003.

17:21

Predsedništvo KSJ prihvatilo Maljkovića, slede pregovori

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predsedništvo KSJ-a je usvojilo predlog Stručnog saveta da selektor košarkaške reprezentacije Jugoslavije bude Božidar Maljković.

Medjutim, s obzirom da se Maljković obavezao da i posle 2003. godine bude trener u Španiji, a pravilnik tamošnje ACB lige ne dozvoljava da trener istovremeno bude pod ugovorom sa nekom nacionalnom federacijom, KSJ je formirao tročlani tim koji će pregovarati sa čelnicima ACB lige. U timu se nalaze predsednik KSJ-a, Želimir Cerović, generalni sekretar Predrag Bogosavljev i član predsedništva Predrag Danilović.

Kako nam je rekao Bogosavljev, pregovori bi trebalo uskoro da počnu, mada će im prethoditi dodatni razgovor sa Maljkovićem.
“Idemo na pregovore sa ACB ligom jer je želja Bože Maljkovića da radi u nekom od klubova, za nas prioritet, a Španija je jedina zemlja koja postavlja takva ograničenja", rekao je Bogosavljev.

"Želimo da Maljković u svom profesionalnom angažovanju nema nikakvih problema. Španija je tržište, koje će sve više imati naših igrača i mi zato sa njima želimo da stvorimo dobar partnerski odnos. Želimo da ih uverimo da je u obostranom interesu da postoji jaka saradnja izmedju nas, kako bi na obe strane bili najbolji", izjavio je generalni sekretar KSJ-a, ne želeći da iznosi konkretne argumente sa kojima će KSJ izaći pred ACB.

Bogosavljev smatra da problem sa Maljkovićem ne može da se poredi sa onim koji je imao Pešić, kome Barselona nije dozvolila da bude selektor reprezentacije, ili sa onim koji je imao Havijer Imbroda, koji bi kao trener Reala, imao mogućnost da utiče na sastav španske selekcije.

Ukoliko pregovori sa ACB ligom ne budu uspešni nije isključena ni opcija, prema kojoj bi Maljković radio kao selektor – volonter, kao ni varijanta da se rešenje potraži medju dvojicom Dušana, Vujoševićem i Ivanovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve