Nova vest
Košarka

Utorak, 24.12.2002.

01:14

Menadžerske agencije šalju nove YU igrače u NBA

Izvor: B92, Politika

Autor:B92, Politika

Default images

U ponedeljak su u beogradskom Sport Kafeu dve agencije za posredovanje u košarci, "Beobasket" i "XL Sports" potpisale ugovor o saradnji.

Ugovor su potpisali prvi čovek domaćina Miodrag Ražnatović, i Džej Švarc, rukovodilac firme sa Beverli Hilsa u Los Anđelesu, koja zastupa Džejsona Kida, Pola Pirsa, Džerija Stekhausa, Lamara Odoma itd.

"Beobasket, kao i uvek, želi da ide korak napred i pošto je budućnost NBA u evropskim igračima, dakle i jugoslovenskim, želeli smo pravog saradnika koji je priznat u Americi. Imena klijenata koje ima naš partner dovoljno govore i mislim da ćemo u sledećih godinu, dve preko "drafta" plasirati nekoliko naših košarkaša u NBA, rekao je Ražnatović, koji je 1995. godine počeo kao advokat nekoliko naših igrača.

"Beobasket" je, pre neki dan Crvenoj zvezdi pomogao u angažovanju Nigerijca Obine Ekezija, koji je stigao iz NBA lige, a sada će igračima obezbeđivati kompletnu pripremu za odlazak u SAD, od trening kampa u Los Anđelesu, preko trenera specijalista do marketinške podrške.

"U proteklih pet godina NBA liga se mnogo promenila, a u sledećem periodu biće okrenuta Evropi i posebno Jugoslaviji. Posle razgovora sa mojim prijateljem Igorom Kokoškovom, pomoćnim trenerom Klipersa, uspostavljen je kontakt sa Miodragom Ražnatovićem i mislim da ćemo uspešno sarađivati", rekao je Švarc.

"Beobasket" zastupa više od sto domaćih košarkaša, a pored cirkulacije igrača u oba smera, ubuduće će omogućavati i investiranje novca preko partnera u Švajcarskoj i Velikoj Britaniji, a svoj novogodišnji nastup zaokružio je video-porukom Dušana Ivkovića upućenoj najmlađim igračima, u čijem odlasku u CSKA je takođe učestvovao pre nekoliko meseci:

"Uvek sam smatrao da bi trebalo nagrađivati i dečake i devojčice, rekao je naš trofejni trener, povodom nove prakse, kojom "Beobasket", kao generalni sponzor masovnog pokreta "Minibasketa", za decu rođenu 1992, 1993. i 1994. godine, nagrađuje najuspešnije među njima."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve