Nova vest
Košarka

Sreda, 16.10.2002.

09:45

Košarkaši Partizana u sredu portiv CSKA u Moskvi

Izvor: B92, www.kkpartizan.co.yu

Autor:B92, www.kkpartizan.co.yu

Default images

Ekspedicija Partizan Mobtela otputovala je u utorak iz Beograda za Moskvu, gde ce zvanicni sampion i osvajac Kupa Jugoslavije sutra, u 18 sati po jugoslovenskom vremenu odigrati utakmicu 2. kola "C" grupe Evrolige protiv domaceg CSKA. Crno-beli su u glavni grad Rusije otputovali sa 11 igraca, bez Nenada Krstica, koji se jos oporavlja od povrede, ali se ocekuje da bude spreman za trece kolo Frikom YUBA lige i mec protiv NIS Vojvodine u subotu u 20. i 30 sati.

Ekipa CSKA, koju je ovog leta preuzeo jedan od najboljih jugoslovenskih trenera Dusan Ivkovic sigurno je medju glavnim favoritima za visok plasman u Evrolige. Moskovljani su umnogome promenili tim u odnosu na proslu sezonu, ali sada u sastavu imaju cak 5 ruskih reprezentativaca , dva grcka (Papalukas i Hadzivretas), jednog litvanskog (Songalia), ali i dva Amerikanca: poznatog NBA igraca Krisa Getlinga i u Evropi cuvanog Dzej Ar Holdena.

U prvom kolu Evrolige CSKA je pobedio Ulker u Istanbulu 66:63, a u poslednjem mecu, pre dva dana u okviru 2. kola Ruskog prvenstva tim Dusana Ivkovica pobedio je zvanicnog prvaka Ural - 78:73. Songalia je bio najefikasniji sa 29 poena (10-17 dvojke), Holden i Hadzivretas postigli su po 13, a Panov 12 poena.

Trener Partizan Mobtela Dusan Vujosević  smatra da je CSKA favorit.

I da je nas sastav kompletan, CSKA bi bio favorit u ovoj utakmici. Ovako, bez Krstica, Rusi su jos veci favoriti. Medjutim, gledacemo da se predstavimo u najboljem svetlu. Ocekujem da ce moji igraci iskazati maksimalnu borbenost. Pokusacemo da takvim pristupom nadoknadimo sve ostalo. Dusan Ivkovic je veoma brzo uspeo da odlicne pojedince uklopi u jaku celinu i da stvori izvanredan tim. Njihovi pocetni rezultati u Evroligi i ruskom prvenstvu govore o njihovoj snazi
- rekao je Vujosevic pre polaska u Moskvu.

Bek Partizana Dusan Kecman :

CSKA je jedan od glavnih kandidata za osvajanje Evrolige ove sezone. Svakako su najjaci sastav u nasoj grupi. Imaju sjajnog trenera, a ekipa je sastavljena od ruskih i litvanskih reprezentativaca, pojacanih NBA zvezdom Krisom Getlingom i plejmejkerom Dzej Ar Holdenom koji je dobro poznat nasoj publici. Ipak, ne idemo u Moskvu samo da ostavimo dobar utisak, vec da se borimo i da, ukoliko se ukaze, pokusamo da iskoristimo i najmanju sansu za iznenadjenje
- zakljucio je Kecman.

U svojoj istoriji CSKA je cetiri puta bio prvak Evrope (1961, 1963, 1969 i 1971. godine), 25 puta bio je prvak nekadasnjeg SSSR-a, i 9 puta sampion Rusije (1992-2000). Osvojio je i tri Kupa SSSR-a (1972, 1973 i 1982. godine).

Partizan je do sada odigrao samo tri zvanicne utakmice sa Moskovljanima, sve tri u sezoni 1997/98. u cetvrtfinalu Evropske lige. Skor je 2-1 za nas tim. Obe utakmice u Beogradu dobio je Partizan (87:72 i 89:77), dok je u Moskvi pobedio CSKA (77:52).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve