Nova vest
Košarka

Utorak, 03.09.2002.

06:47

Amerikanac u KK Vojvodina

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bivsi kosarkas univerziteta Severna Karolina Leonard Dzonson, od ove sezone najverovatnije ce igrati za jugoslovenskog prvoligasa NIS Vojvodinu, pise danas novosadski "Dnevnik.

Iako List navodi da je rec o igracu koji dolazi iz NBA ekipe Indijana Pejsers, njegov biografija koja moze da se pronadje na internetu - govori nesto sasvim drugo. Ovaj crnoputi kosarkas, visok 208 centimetara, star 24 godine, ne dolazi sa cuvenog univerziteta Severna Karolina, vec sa koledza Juzna Karlina.

Dzonson je jedinih dodirnih tacaka sa Indijanom imao igrajuci letnju ligu za Indijanu 2001. i 2002.godine. U medjuvremenu, profesionalne ugovore imao je sa spanskim i turskim drugoligasima Las Palmas i Goztepe - gde je proveo poslednje dve sezone.

"Znam da cu u Evropi imati dobru minutazu, a kako sam saznao, jugoslovenska liga je veoma kvalitetna. Dueli sa ekipama iz Evrope veoma dobro ce mi doci, jer mi je veoma potrebno iskustvo", izjavio je Dzonson.

On je ocenio da ce, nakon sezone provedene u Novom Sadu, vrednost njegovog ugovora sa Indijana Pejsersima poceti da se meri milionima americkih dolara - prenosi novosadski "Dnevnik"

"Dnevnik" navodi da ce Dzonson u Novi Sad doci u petak. Podsetimo, ekipa koju predvodi novi trener Miroslav Nikolic znatno se pojacala pred novu sezonu angazovanjem Radonjica, Cubrila...

List podseca da je ambicija kosarkasa NIS Vojvodine u ovoj sezoni plasman medju prve cetiri ekipe u jugoslovenskom sapionatu, i ocenjuje da ce dolaskom Dzonsona ambicije Novosadjana jos porasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve