Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.06.2002.

21:50

Savovic za B92: Nisam razocaran draftom

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predrag Savovic, doskorasnji igrac Havaji Univerziteta, nije izabran na NBA draftu, iako je u pre-draft kombinacijama bio mozda i najjaci kandidat od jugoslovenskih igraca za izbor, cak u 1.rundi.

U izjavi za B92 Savovic, koji se jos uvek nalazi u Njujorku, on je rekao da nije razocaran, kao i da jos uvek postoji mogucnost da zaigra u NBA ligi sledece sezone.

"Bilo je veliko iznenadjenje za sve nas ovde u Americi i na Havajima sto nisam prosao na draftu. Medjutim, postoji interesovanje oko petnaestak NBA timova. Bilo je kontakta neposredno po zavrsetku drafta, pregovori sa mojim agentima traju vec oko 9 sati, pa cemo videti sta ce se desiti. Meni nije bitno koji je NBA tim u pitanju, jer su svi kvalitetni. Zelim da ostanem u Americi, ali nemam nista protiv prelaska u Evropu. Postojala je opcija i pre drafta da zaigram u Evropi. Usao sam na draft sa 26 godina, tako da je i pored svih ocekivanja bilo tesko uci u prvu rundu drafta. Medjutim, bilo je iznenadjenje sto se nisam plasirao ni u drugi krug. Sada sam slobodan agent i kao takav mogu da ostanem u Americi, ali i da odem u Evropu." - rekao je Savovic.

S obzirom da je predsednik KK Partizan Vlade Divca izrazio zelju za angazovanjem Savovica, pitali smo ga da li postoji mogucnost da naredne sezone zaigra u tom timu:

"Sa Partizanom nije bilo kontakta. I Vlade (Divac) je ocekivao da cu proci na draftu i sledece sezone igrati u NBA ligi, tako da nije bilo pregovora. Ali bilo je kontakta sa nekoliko velikih evropskih timova koji su zeleli da me angazuju. Izdvojio bih Makabi koji je ponudio odlicne finansijske uslove."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve