Nova vest
Košarka

Sreda, 26.04.2017.

15:43

Četvorica iz srpske lige žele na NBA draft

Četiri košarkaša koja igraju za srpske timove prijavljena su za ovogodišnji NBA draft. Trojica su iz Mega Leksa, a jedan iz Crvene zvezde.

Izvor: M.LJ.

Autor: M.LJ.

Četvorica iz srpske lige žele na NBA draft
Getty Images

Boriša Simanić je jedini potencijalni NBA ruki iz redova šampiona ABA lige, a Vlatko Čančar, Alfa Kaba i Kostja Mušidi čine potencijalnu draft trojku iz Mega Leksa.

Simanić ima 19 godina, visok je 208 centimetara i igra na mestu krilnog centra. Za Zvezdu je u ABA ligi ove sezone prosečno beležio 3 poena, 1,3 skoka i 0,3 blokade po utakmici.

"Trojka" iz Mega Leksa pokrivaju tri pozicije na parketu. Mušidi (18) je nemački bek, Čančar (20) je slovenački krilni igrač, a Kaba (20) francuski krilni centar.

Vlasnik Mega Leksa i menadžer Miško Ražnatović kratko je za B92 prokomentarisao da je još vrlo rano govoriti o projekcijama i pozicijama koje bi igrači Mega Leksa mogli da zauzmu na draftu.

Više o tome će se znati krajem maja kada se svede spisak igrača, a do tada je ovaj spisak podložan promenama i odustajanjima igrača. Od ukupno 182 prijavljena igrača do sada, sedmorica igraju za klubove iz ABA lige.

Osim navedene četvorice, tu su Aleksa Ilić iz Budućnosti, Lovro Mazalin iz Zadra i Nik Slavica iz Cibone. Njima bi od momaka sa ovih prostora mogli da se pridruže i Luka Božić iz KK Zagreb i Leo Čizmić koji igra za Sevilju.

Najveći broj košarkaša, koji su do sada podneli prijave za učešće na draftu,  137, je sa američkih univerziteta, a 45 je sa ostalih kontinenata.

U najjačoj košarkaškoj ligi na svetu sa različitim uspehom i ulogama poslednjih godina igra više igrača sa Balkana. Među njima je i nekadašnji igrač Mege, Nikola Jokić, kandidat za igrača koji je najviše napredovao u NBA ali i kandidat za rukija godine Dario Šarić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve