Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 22.08.2011.

17:21

Pobeda Srbije za novo zlato!

Košarkaška selekcija Srbije osvojila je titulu na Univerzijadi u Šenženu, pošto je u finalu savladala Kanadu sa 68:55 (17:19, 15:15, 17:6, 19:15).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Luke Pavićevića sjajno je odigrala odbranu u drugom poluvremenu, ’orlovi’ su sveli Kanađane na samo 21 poen i zasluženo su odbranili zlatnu medalju iz Beograda.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Mladen Jeremić sa 17 poena, a Vladimir Lučić dao je 11. Ju i Hajnc predvodili su Kanađane sa po 14 poena.

Delovalo je da je otpor protivnika slomljen u trećoj četvrtini, tokom koje Kanaani nisu uspeli da poentiraju iz igre, a svih šest poena postigli su sa linije slobodnih bacanja.

Srpski tim je u tim trenucima pojačao igru u odbrani, šut protivnika je stao, pa se uvukla nervoza u igrače Kanade.

Iako je Srbija imala solidnu prednost (49:40) na startu poslednje deonice, Kanađani su pripretili sa pet vezanih poena, ali su Pavićevićevi izabranici imali odgovor.

Selektor Luka Pavićević rekao je da je ekipa postigla veliki uspeh i dodao:

„Stigli smo do trijumfa i zlatne medalje zahvaljujući odličnoj atmosferi i kolektivnoj igri koju smo pokazali na svim utakmicama u Šenženu. Finalnu utakmicu smo počeli nervozno, u nekoj vrsti grča, što se odrazilo na preciznost i igru u napadu. Dogovorili smo se da u drugom poluvremenu zaigramo još jače u odbrani, budemo još borbeniji i pokušamo da što pre stvorimo rezultatsku prednost kako bi izbegli neizvesnu završnicu. Igrači su sjajno odradili sve postavljane zadatke i zato im još jednom čestitam, kao i svim članovima stručnog štaba“.

Srbija: Ljubičić 9 (7 sk), Dragović 8, Birčević 8 (8 sk, 4 bl), Bunić 5, Živanović, Dimić 2, Cvetinović, Lučić 11 (3 sk) Lešić, Drča 2, Štimac 6, Jeremić 17.
Kanada: Despare, Klasen 5, Ju 14, Lifers 2, Baković 5, Hajnc 14, Vord 2, Džons 5, Hobin 2, Bejker 6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve