Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.02.2009.

19:26

Budućnost osvojila Kup Crne Gore

Košarkaši Budućnost m: tela pobedili su budvanski Mogren rezultatom 89:70 (29:21, 26:16, 17:20, 17:13) u finalu Kupa Crne Gore u Danilovgradu.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

To je treći trofej Kupa za Podgoričane, koji su i jedini osvajači svih trofeja otkad je Crna Gora postala nezavisna. Najefikasniji kod Budućnosti bili su Vladimir Micov i Ivan Maraš sa po 16 poena, a Nemanja Gordić dao je 12. Boško Stojaković ubacio je 16 poena za Budvane, a Aleksandar Živković 15.

Budućnost je lako stigla do trofeja, pošto je već u prvom poluvremenu napravila velikih 21 razlike (55:34).

"Mi smo najkvalitetniji klub u Crnoj Gori i to smo dokazali. Mogren je motivisano ušao u meč, ali je razlika u kvalitetu bila na našoj strani. Kad igrate dve utakmice u dva dana, onda su neminovne česte rotacije i na to smo se brzo navikli. Prednost je rasla iz minuta u minut i napravili smo pristojnu razliku da drugo poluvrijeme odigramo mirno, što nam je bila želja", izjavio je Dejan Radonjić, trener Budućnosti.

Crnogorski mediji kritikovali su organizatora turnira zato što je u dvorani u Danilovgradu bilo izuzetno hladno.

Pehar je kapitenu Budućnosti Nemanji Gordić uručio predsjednik KSCG Veselin Barović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve