Nova vest
Košarka

Subota, 10.11.2018.

18:27

Partizan "razbio" Cibonu, odlična igra Trinkijerijevog tima

Košarkaši Partizana u sedmom kolu ABA lige u hali "Aleksandar Nikolić" pobedili su ubedljivo ekipu Cibone, 86:67.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Partizan
Foto: Starsport

Tako su crno-beli po dolasku trenera Andree Trinkijerija nastavili seriju pobeda i pokazali da je kriza prošlost i da stižu bolji dani za bivšeg evroligaša.

Od kako je Italijan na kormilu ekipe nasledio Nenada Čanka, pobeđeni su Mega Bemaks (84:71) i ekipa Trenta sa 76:71, a sada je u ABA ligi pala i Cibona.

Crno-beli su posle sjajnog preokreta u drugoj četvrtini stekli prednost koju gotovo nisu ispuštali i na kraju, stigli su do četvrte pobede u ovom takmičenju u sedam utakmica.

Početak meča nije mnogo obećavao. Gosti su bolje otvorili duel, za tili čas su poveli čak sa 12:0 i Andrea Trinkijeri je prekinuo seriju tajm-autom kako bi sredio redove svog tima.

Partizan je polako do kraja četvrtine stizao razliku gostiju, na kraju prve deonice bilo je nerešeno, 23:23 i već tada se videlo da će domaćini, koji su imali veliku podršku sa tribina, brzo okrenuti stvari na svoju vodenicu.

Partizan je drugu četvrtinu dobio rezultatom 22:17 i najvažnije je da se posle slabog starta i velikog broja izgubljenih lopti, šuterski stabilizovao pa je na odmor otišao sa prednošću od pet poena.

Cibona je, za razliku od furioznog starta, počela više da greši, a Partizan da igra bolju odbranu. Sevale su trojke Pejdža, Niklolića i Zagorca, stvorila se dvocifrena razlika koja je u jednom momentu bila čak 21 poen u korist crno-belih i poslednja četvrtina je bila samo formalnost.

Partizan je umešno držao distancu, Zagrepčani nisu imali ni ideja ni snage kako da načine preokret i sve u svemu, Partizan je, kada se sve sabere, zasluženo stigao do četvrtog trijumfa.

U timu pobednika najefikasniji je bio Džon Lendejl sa 19 poena uz svega jedan promašaj u šutu iz igre, tako da se može reći da je imao zaista fantastičan učinak, jer je imao i sedam skokova.

Rade Zagorac se zaustavio na 17, a Markus Pejdž na 13 poena, baš kao i Aleksej Nikolić, dok je Vanja Marinković postigao 12 poena.

U timu Cibone, Filip Bundović je postigao 14, a Marko Ljubičić 10 poena.

U narednom, osmom kolu, Partizan u nedelju 18. novembra gostuje u Podgorici ekipi Budućnosti, dok Cibona dan kasnije dočekuje Zadar.

Tekstualni prenos meča mogli ste da pratite na našem sajtu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

IV četvrtina:

40' - Zaslužena pobeda crno-belih.

39' - Peti faul Marinkovića. Gosti koriste jedno bacanje da smanje razliku, ali kasno. Partizan je pred još jednom, trećom uzastopnom pobedom. Džon Lendejl, je čudo, nova trojka, 86:65.

38' - Lendejl je odličan! Novi poeni za njega, 81:64. Pogodio je i Zagorac i sada je 83:64, uz 17. poen Zagorca.

37' - Ofanzivni skok Lendejla posle promašaja košarkaša Partizana za tri poena. Tajm-aut je zatražio Trinkijeri, a po povratku na parket Pejdž pogađa nocvu trojku za +17 - 79:62. To je 12. trojka crno-belih.

36' - Vanja Marinković je načinio četvrti prekršaj. Novačić je iskoristio oba slobodna bacanja. Partizan će sada ići na duže napade i trošiti vreme. Si je napravio faul, a Bundović nije iskoristio oba bacanja! Ostaje 76:62.

35' - Lendejl je pogodio pod košem, nema još nijedan promašaj! Sada je velikih plus 18. U narednom napadu gostiju, lična za Zagorca, a Bundović je iskoristio jedno bacanje. Gosti su osvojili loptu, Ljubićić je na liniji penala posle trećeg faula Lendejla. Pogodio je košarkaš Cibone jedno bacanje, 76:60.

34' - Cibona ne pogađa ništa, ni Uljarević nije uspeo da pogodi za dva. Marinković je na isteku napada morao da šutira i promašio, da bi Zagrepčani izgubili loptu, a Zagorac se bacio na parket izbivši loptu u aut. Publika to ceni, dobio je ogroman aplauz i ovacije.

33' - Nikolić je ljut na sebe, posle dva prekršaja u napadu, stigao je do pete lične. Ali Vanja Marinković diže na noge sve u hali, pogađa trojku na asistenciju Zagorca i sada je velikih 74:58. Najveća prednost Partizana na meču.

32' - Trinkijeri je zatražio tajm-aut. Lendejl je postigao svoj 12. poen na meču, a Nikolić je sjajno ukrao loptu Roziću, ali potom nije pogodio za tri. Ostaje 71:58.

31' - Rejli-Ros je otvorio deonicu sa dva pogođena bacanja, a potom je Nikoližu sviran prekršaj u napadu. Rezultat 69:58.

III četvrtina:

30' - U poslednjem minutu treće četvrtine, faul Jankovića. Rozić je bio precizan sa linije bacanja, a posle dugog napada, Zagorac sa više od osam metara pogađa novu trojku, Partizan vodi sa 69:56!

29' - Pejdž je iznudio faul Gilberta. Pogodio je oba bacanja. Nova mini serija Partizana od 8:0 i otuda vodi sa 66:54.

28' - Promašaj za promašajem, konačno Zagorac opet pogađa za tri poena, prednost je opet dvocifrena, 64:54.

27' - Amar Gegić je načinio faul, Ljubičić je iskoristio oba bacanja za 58:53. Vanja Marinković promašuje, loše mu ide šut. Posle toga pravi faul, Si i Nikolić ulaze umesto Gegića i Marinkovića, a Džeferson pogađa jedno od dva bacanja, za 58:54. Srećom, rade Zagorac pogađa novu troku, Partizan je na plus sedam, 61:54.

26' - Markus Pejdž je doneo Partizanu plus četiri, potom je Marinković povisio na 57:51. Trener Cibone Ivan Velić je zatražio tajm-aut. Partizan posle tehničke za trenera Cibone koristi oba bacanja, 58:51.

25' - Vanja Milinković je napravio ličnu grešku, priznat je pogodak Zlatka Bilinovca za tri i dat im je napad koji nisu iskoristili. Gosti su poveli, 50:51, ali Džon Lendejl je uzvratio trojkom za 53:51. Bio je sam na šutu, nije bilo greške.

24' - Bilinovac je bio sam na šutu za tri, pogodio je i istopila se prednost Partizana, 50:48. Potom je tehničku dobio Bundović. Gegić je u narednom napadu Partizana napravio grešku u koracima.

23' - Dobra odbrana Partizana. Gosti ne koriste napad, isteklo je vreme, a Lendejl polaže za 47:42. Potom nova izgubljena lopta igrača Cibone i Gegić je pogodio, Partizan vodi sa 49:42. Cibona potom pogaša dva poena, a u narednom napadu Bundović je precizan sa linije penala bio samo jednom, 49:45.

21' - Reli-Ros postiže prve poene u nastavku, Cibona je smanjila na 45;42, potom je Marinković promašio šut za tri poena.

II četvrtina:

20' - Prva trojka Vanje Marinkovića, 43:38 ali ulaz Bundovića pod koš doneo je gostima nove poene. Konačno, Bandža Si pogađa zicer za 45:40 i odlazak na poluvreme sa prednošću domaćina od plus pet - 45:40.

19' - Bundović je pogodio dva bacanja, opet smo u rezultatskoj ravnoteži. Klackalica što se tiče rezultata, sve je u serijama.

18' - Filip Bundović je smanjio prednost Partizana na 40:34, da bi potom Janković izgubio loptu u fazi napada. Srećom, smanjen je broj grešaka sa početka meča. Bundović je postigao nove poene za mini seriju od 0:6, sada je 40:36.

17' - Novačić je napravio faul u napadu, bilo je to klasično probijanje. Trionkijeri je zatražio tajm aut na 40:32

16' - Bandža Si! Kakvo zakucavanje za 38:28! I Partizan je posle faula Gegiža ispunio bonus, a Markota je pogodio za 38:30. Marinković pod košem siguran za plus 10, 40:30.

15' - Cibona je konačno prekinula crnu seriju od 25:0, ali Aleksej Nikolić je postigao 13. poen. Nova njegova trojka za 36:26 uz četiri ukradene lopte do ovog momenta. Potom je Ljubičić pogodio dva bacanja za Cibonu, 36:28. Zagorac je iznudio prekršaj Dominika Gilberta, ušli su gosti u bonus.

14' - Cibona u seriji promašaja, za razliku od Partizana. Rade Zagorac je pogodio dva bacanja za 33:23, najveća prednost crno-belih.

13' - Nikolićevo polaganje donelo je prednost domaćinu od 31:23. Serija se nastavlja, Partizan se razgoropadio, publika je na nogama.

12' - Uh kako se Partizan trgnuo iz letargije! Sjajna reakcija posle uspavanog početka. Serija od 21:0 dovela je Trinkijerijev tim na plus šest na isteku 12. minuta igre. Zagrepčani su šokirani razvojem događaja na parketu.

11' - Dve trojke Pejdža, dve Nikolića, crno-beli konačno vode, 26:23. Bandža Si je iz odbitka povisio i potom pogodio dodatno bacanje za 29:23.

I četvrtina:

10' - Kakva serija Partizana, 15:0! Za tili čas se istopila prednost Zagrepčana, pre svega zahvaljujući seriji pogodaka za tri poena. Na kraju četvrtine 23:23.

9' - Pejdž! Trojka za 17:23, načinjena je mini serija od 9:0. Opet je isti igrač u narednom napadu pogodio za tri i sada je samo tri poena prednosti za goste, 20:23.

8' - Zagorac je pogodio oba bacanja, a potom je sviran faul Bundoviću u napadu. Lendejl je smanjio na 12:23, pošto je Zagorac presekao napad, a onda je i Uljarević izgubio loptu, a Nikolić poentirao za 14:23! Konačno crno-beli kreću ofanzivnije. Tajm-aut je zatražio trener Cibone kako bi prekinuo mini seriju domaćina.

7' - Ljubićić pogađa novu trojku, Cibona ne popušta. Dosta grešaka košarkaša Partizana u fazi napada, jako su dekoncentrisani. Markota opet sa distance, nova trojka gostiju za plus 15 i 8:23.

5' - Partizan je na minus 11. Marinković je izblokiran od strane Rozića, potom Janković iz poluhoroga ne pogađa. Trinkijeri je uveo u igru Sija, a Zagorac je ukrao loptu za novi napad crno-belih. Utisak je da moraju bolje da šutiraju. Konačno rade Zagorac je popstigao prve poene za 8:15.

3' - Gosti igraju bez greške. Furiozan početak, Ros je postigao trojku za 0:12, a Gegić posle tri minuta igre je doneo prve poene Partizanu. U kontri, Lendejl je postigao koš, potom iskoristio dodatno bacanje. za 5:12.

2' - Markota je pogodio trojku i tako je Cibona povela sa 7:0. Partizanu bukvalno ništa ne uspeva u nekoliko napada, Lendejl je posle izgubljene lopte u ranijem napadu, načinio i prekršaj u napadu. Koš Rozića za 0:9 upalio je alarm kod crno-belih i Andrea Trinkijeri je zatražio tajm-aut.

1' Košarkaši Cibone su dobili podbacivanje. Marko Ljubičić je doneo prednost Zagrepčanima, Lendejl je potom izgubio loptu, a Rejli Ros povećao na 0:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

195 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve