Nova vest
Košarka

Utorak, 10.01.2017.

20:23

Hečer herojski, Partizan slavio u Belgiji!

Košarkaši Partizana pobedili su Šarlroa u Belgiji sa 65:63 u dramatičnom duelu 12. kola FIBA Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Hečer herojski, Partizan slavio u Belgiji!
Starsport

Crno-beli su gubili tokom većeg dela utakmice, a do pobede stu stigli poenima Vila Hečera 0,3 sekunde pre kraja.

Ekipa Aleksandra Džikića sada ima skor 8-4 u E grupi i druga je na tabeli posle poraza Ludvigsburga od AEK-a.

Mnogo problema imao je Partizan u Belgiji tokom cele utakmice. Posle prilično izjednačenog prvog dela, belgijski tim je u trećoj četvrtini zonskom odbranom zbunio crno-bele i stekao je 14 poena prednosti. Partizan se ipak na vreme trgao, Novica Veličković pokrenuo je ekipu i crno-beli su velikom serijom uspeli da se vrate u meč, a onda je u dramatičnoj završnici i ostvare vrednu pobedu.

Mihajlo Andrić završio je sa 14 poena i 2 skoka, Veličković je dodao 11 poena i 4 skoka, a Vrabac je imao 11 poena i 6 skokova. Vil Hečer je bio prilično loš sa 4 poena i 5 asistencija, ali je postigao odlučujuće poene. I na ovom meču Partizan je bio znatno oslabljen - nisu igrali Ratkovica, Marinković, Robinson i već duže vreme odsutni Majstorović.

Kod domaćina je blistao Šeperd sa 31 poenom i 6 skokova, a Bouman je dodao 10 poena.

Partizan za sedam dana dočekuje atinski AEK.



Tok meča:

Partizan je dobro otvorio duel u Belgiji, ali nikako nije imao rešenje za Šeperda koji je ubacio čak 15 od 20 poena svoje ekipe u prvoj četvrtini.

Upravo je to i donelo prednost domaćem timu posle prve deonice – 20:15. Luković je ubacio 5 poena uz 2 blokade u tom periodu, a Andrić je dodao tri poena.

Igrali su crno-beli sasvim dobru odbranu i početkom drugog perioda su uhvatili potpuni priključak. Veličković i Vrabac su poentirali za 22:20 u 13. minutu. Ipak, Šeperd je nastavio sa sjajnom igrom i u drugoj deonici, brzo je stigao i do 20 poena, a Partizan nikako nije mogao do vođstva iako je sve vree bio u igri.

Minute je odlično koristio Koprivica koji je u 18. minutu imao 8 poena i 4 skoka, a crno-belima je falio šut za tri poena pošto je iz 10 pokušaja samo Andrić ubacio jednu trojku.

Obe ekipe pravile su veliki broj grešaka, pa i ne čudi broj poena na kraju prvog poluvremena – 34:30.

Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao domaćoj ekipi koja je zonskom odbranom zbunila Partizan i prvi put je došla do dvocifrenog vođstva.

U 24. minutu bilo je 43:30 posle trojke Libera, a i Šeoard je ubrzo nastavio svoju simultanku iz prvog dela.

Trojke Vrabca i Andrića nisu dozvolile domaćinu da u tom periodu i prelomi meč, pa je Luković u 27. minutu spustio svoj tim na jednocifreni deficit – 49:40. Imao je Partizan priključak i posle 30 minuta (51:44) i to je bila jedina dobra stvar po crno-bele koji su igrali prilično loše.

Malo po malo Partizan se vraćao u meč i početkom poslednje deonice je u potpunosti uspeo da se vrati.

Odbrana je ponovo bila na veoma dobrom nivou, a posle poena Veličkovića Partizan je napokon i poveo – 52:51. Domaćin je uzvratio, ali je Veličković trojkom četiri minuta pre kraja doneo novu prednost svom timu – 58:56.

Veoma važnu trojku preko ruke ubacio je Andrić za 61:58 120 sekundi pre kraja, ali je Šeperd izjednačio na drugoj strani. Isti igrač je pogodio i za 63:61, ali je Vil Hečer teškim poenima uz faul doneo izjednačenje 36 sekundi pre kraja, ali ipak nije pogodio dodatno bacanje.

Usledila je drama. Domaći tim je odigrao loš napad, na drugoj strani je Hečer preuzeo odgovornost i posle odličnog prodora i floutera pogodio je 0,3 sekunde pre kraja za pobedu crno-belih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

261 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve