Marinović: Ključni meč sezone

Košarkaši Radničkog imaju priliku da se pobedom na svom terenu probiju do sredine tabele u ABA ligi.

Izvor: B92

Petak, 17.01.2014.

03:53

Default images

Gost Kragujevca u subotu će biti Igokea, drugi uzastopni učesnik F4 koji stuže u Jezero, posle Zvezde.

Protiv crveno-belih Radnički je u samom finišu ispustio pobedu, a protiv Igokee igraće protiv tradicije – na pet dosadašnjih mečeva klub iz Aleksandrovca zabeležio je pet pobeda.

Igokea je dobra ekipa, ali ako pokažemo zube i igramo kvalitetno u odbrani, mislim da ćemo imati dobar rezultat. Predstoji nam žestoka borba u ABA ligi“, kaže Marko Marinović.

U subotu igramo jednu od najvažnijih utakmica u sezoni. Svaki naredni meč nam je kao finale. Nema kalkulisanja. Igraćemo protiv kvalitetne ekipe, to pokazuju stanjem na tabeli. Imaju devet pobeda, dakle tri više od nas. U Laktašima smo vodili skoro sve vreme ali smo izgubili, baš kao ovih par mečeva ovde u Jezeru. Međutim, sada igramo mnogo bolje, čini mi se da smo se u odbrani naročito popravili, agresivniji smo nego pre. Prijalo nam je onih desetak dana pauze oko katoličkog Božića, a videćemo koliko ćemo uspeti da izdržimo da igramo u ovom ritmu do kraja sezone“.

U slučaju novog neuspeha pred ekipom Miroslava Nikolića bila bi žestoka borba za opstanak.

Igokea je odlična ekipa. Biće to još jedna utakmica 'na loptu'. Daćemo maksimum, moramo da ih dobijemo. Rizik je ispadanje iz lige, a mi želimo više pozicije u regionu. Radnički je mnogo istrošen poslednjim utakmicama, odigrali smo četiri naporna meča za poslednjih deset dana. Sigurno će biti teško i protiv Igokee, zato se pripremamo maksimalno profesionalno, videćemo šta možemo da uradimo na terenu“, kaže Nikolić.

Radnički je u sredu ispustio pobedu protiv Albe u Evrokupu.

Očekujemo podršku publike koja je bila neverovatna u sredu protiv Albe. Mnogo nam je pomogla u trenucima kada smo gubili. Uz navijače smo imali seriju kojom smo prelamali rezultat. Nismo uspeli do kraja, ali to nam je za nauk. Pokazali smo se lepo u Evropi do sada. Veoma sam ponosan na svoju ekipu“, dodao je Marinović.

Posle 16 kola u ABA ligi Radnički je jedanaesti sa skoro 6-10, a Igokea je na šestom mestu, sa 9 pobeda i 7 poraza.

Utakmica Radnićki – Igokea igra se u subotu od 19 časova. Karte se prodaju na blagajnama hale u subotu od 15 časova. Cena je od 200 dinara, a važiće i sezonske ulaznice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: