ABA: Srpski derbi u Kragujevcu

U okviru 19. kola ABA lige Partizan m:ts ide na Radnički, Crvena zvezda Beograd Telekom dočekuje MZT Skoplje, a Igokea putuje u Ljubljanu.

Izvor: SV

Petak, 25.01.2013.

18:51

Default images

Svojevrsna najava Kupa Radivoja Koraća biće utakmica između Radničkog i Partizana u kragujevačkoj dvorani „Jezero“, koja će biti domaćin Kup takmičenja od 7. do 10. februara.

Centar ekipe iz Kragujevca i nekadašnji košarkaš Partizana Ratko Varda, navodi da će njegov tim doći do pobede ako uspe da zaustavi agresivnu igru „crno-belih“ .

To je njihov prepoznatljiv stil igre, u svakoj utakmici obezbeđuju dodatnih desetak namada zbog dobrog skoka u napadu. Ako ispoštujemo sve što trener traži od nas, možemo da se nadamo uspehu. Dolazi nam evroligaš, dugogodišnji prvak Srbije, pa bi iz tog ugla mogao da bude smatran favoritom. Međutim, tako je bilo i ranije, pa ćemo se potruditi da nastavimo seriju pobeda, započetu u prošlim sezonama. Daćemo sve od sebe da, uz podršku navijača, opet savladamo Partizan“, rekao je Varda.

Partizan je nakon prošlonedeljne ubedljive pobede nad timom podrogičke Budućnosti, u pripremi za seriju utakmica odigrao i trening meč sa Mega Vizurom, koji je rešio u svoju korist rezultatom 91:82.

Duel srpskih timova zakazan je za ponedeljak, od 20:30.
kkpartizan.rs
Pretendent za plasman u Evroligu, beogradska Crvena zvezda Telekom, u nedelju dočekuje sedmoplasiranu ekipu MZT iz Skoplja, čiji je trener, Aleš Pipan, izjavio da bez ikakvog opterećenja dolazi u Beograd.

Zvezda je favorit, ima odličan sastav, sve pozicije su popunjene sa dva sjajna igrača. Voleo bih da odemo kompletni na gostovanje, nadam se da će Čekovski biti spreman. Želim da odigramo što bolje, i u odbrani i u napadu, i da pariramo Zvezdi, koliko god je to moguće“, naveo je Pipan.

Strateg Crvene zvezde Beograd, Vlada Vukoičić oprezan je pred utakmicu sa Makedoncima.

Protiv svih ekipa sa kojima su igrali išli su na pobedu. Sigurno je da neće odustati od želje da odu na fajnal-for ABA lige. Njihov trener insistira na kvalitetnoj odbrani, imaju konkretan fond igrača koji se dobro rotiraju. Sa dolaskom Otaševića imaju dobar tempo kontranapada, on je neko ko je izvanredan na otvorenom terenu. Uspevaju da drže visok nivo agresije, pogotovo u zoni šuta. Mi imamo domaći teren, znamo naše ambicije, ali trenutna situacija nije najbolja, nakon tri uzastopna poraza“, rekao je Vukoičić, koji će ostati na klupi Beograđana, iako su se u medijima pojavile spekulacije da će mu se uprava zahvaliti na saradnji.

Utakmica u hali „Pionir“ startovaće u subotu, od 19 sati.
mztskopjeaerodrom.mk
Lider tabele i najveće iznenađenje ovogodišnjeg takmičenja, Igokea, biće gost Union Olimpije, tima koji svake godine, već tradicionalno „upada“ u velike kadrovske i finansijske probleme.

Trener Ljubljančana Sašo Filipovski kaže da će biti veoma teško suprostaviti se najboljoj ekipi ABA lige.

U poslednjoj utakmici smo očajno igrali u napadu, želimo to da popravimo u svakom sledećem duelu. Potrebna nam je i konstantno dobra igra u odbrani, moramo da kontrolišemo skok. Dobro smo trenirali u poslednjih dana i, srećom, nemamo zdravstvenih problema. Verujem da su moji mladi igrači veoma motivisani, jer svi želimo pobedu nad najboljim timom lige“, rekao je Filipovski.

Kako se približava kraj regularnog dela sezone, sve izvesnije je da će Igokea ostati na vrhu tabele.

U taboru tima iz Aleksandrovca svi su jedinstveni u oceni da ne sme biti opuštanja, navodi iskusni bek Igokee, Milan Dozet.

Ljubljančani još imaju šanse da se plasiraju na fajnal-for i sigurno je da će protiv nas biti veoma motivisani. Odlična je to ekipa, videli smo to i u našem prvom odmeravanju snaga u Laktašima i moraćemo dobro da „zagrizemo“ ako želimo da ostanemo na pobedničkom kursu“, oprezan je Dozet.

Igokea posle pobede nad Zvezdom u Laktašima suočila sa povredama igrača, Filipu Adamoviću je stradala arkada, Marko Brkić ima problema sa vratom, dok Nebojšu Joksimovića muči list desne noge.

Kako stvari stoje, sva trojica će biti spremni za put u Ljubljanu. To bi nam, naravno, mnogo značilo, jer su nam potrebni svi igrači u rotaciji kako bismo savladali domaćina. Olimpija je ambiciozna ekipa, ali verujem da ćemo pružiti još jednu dobru partiju“, naveo je Dozet.

Utakmica u „Stožicama“ na programu je u subotu od 19 sati.
Arhiva-Beta/AP
Takođe u subotu, ali dva sata ranije počeće hrvatski derbi, Zadar dočekuje uzdrmanu Cedevitu.

Stručni štab Zadrana predvođen mladim trenerom Antom Nazorom najavljuje tešku utakmicu, bez obzira na probleme sa kojima se suočavaju Zagrepčani.

Cedevita stremi jako visoko, za razliku od nas nisu u dosadašnjem delu sezone ostvarili rezultate koje su zacrtali. Izrazito su napadački orijentisani, posebno u šutu. Rajt im je najkompletniji igrač, na kojeg treba obratiti pažnju. Mi imamo prednost pod koševima, tako da očekujem tvrdu utakmicu, poput one sa Cibonom“, rekao je Nazor, dodajući da u timu neće biti Bariše Krasića zbog povrede zgloba.

Cedevita je posle loših rezultata i sukoba uprave i prvog centra Lukše Andrića, u velikim problemima, koji su pojačani povredom Šuputa i izostajanjem Kičena, objavio je trener Aco Petrović.
Arhiva-Beta/AP
Duel timova donjeg dela tabele između Splita i Solnoka nema veći značaj za ukupno stanje na tabeli, dok bi eventualnom pobedom mađarski tim mogao da najavi beg sa začelja.

Trener Splićana Mladen Erjavec navodi da je gostovanje Solnoka utakmica koju Split mora da pobedi.

Razlog je jednostavan, opstanak u regionalnoj ligi vodi premo Mađara. Mi smo bolji tim, dobro igramo u poslednje vreme, uz to igramo kod kuće gde smo pobeđivali i bolje ekipe od Solnoka. Sa tom pobedom bismo otišli na četiri boda razlike i time bismo praktično osigurali opstanak“, rekao je Erjavec.

Utakmica u Splitu počinje od u subotu od 19 sati.
Arhiva
Budućnost je nastavila sa očajnim šuterskim serijama u prošlonedeljnoj utakmici sa Partizanom, a priliku za popravni imaće u subotu od 21 čas u svojoj „Morači“, kada dočekuju Krku iz Novog Mesta.

U žestokom ritmu igramo u poslednje vreme. Krka je podigla nivo i kvalitet igre, a dolazi jača u odnosu na prethodna tri meča koja su dobili. Dobili su i Cibonu u Zagrebu i moramo biti maksimalno koncentrisani, jer ti i takvi mečevi nisu najidealniji u ovom trenutku za nas. Imali smo dugačak put iz Kijeva i imamo samo jedan trening za pripremu utakmice“, naveo je trener podgoričana Dejan Radonjić.

Borbu za dvanaesto mesto vodiće Široki i Cibona. Strateg hercegovačkog tima Damir Vujanović navodi da je pred njegovim timom najteža utakmica u dosadašnjem delu sezone.

Pred nama je imperativ pobede. Ako pobedimo Cibonu gotovo sigurno bi se udaljili od poslednjeg mesta i straha od ispadanja. Položaj na lestvici ne govori o stvarnoj vrednosti Cibone. Poznato je da su kod njih četvorica bivših i dvojica sadašnjih hrvatskih reprezentativaca, dvojica Amerikanaca. I oni će biti motivisani. Neće nas zavarati njihovi problemi. Ako odigramo bar približno kao protiv Partizana verujem da, uz pomoć naših navijača, možemo do pobede“, rekao je Vujanović.

Pred košarkašima Cibone je četvrta gostujuća utakmica u ovom mesecu, računajući i Kup, što nikako ne odgovara timu koji se bori za opstanak.

Trener Cibone Danijel Luc svestan je opasnosti gostovanja u Hercegovini.

Široki je u gostima puno diskretnija ekipa, dok su kod kuće puno, puno drugačiji. Igraju na svom parketu sa velikim fanatizmomu, za šta imaju argumente u svojoj mladosti. Imaju i dva američka pojačanja koja su ih ojačala u kvalitativnom smislu. Bili su čak u prilici da naprave het-trik, ali na njihovu žalost nesrećno su izgubili u Novom Mestu. U svakom slučaju, igramo protiv jako motivisanog protivnika“, naveo je Luc.

„Cibosi“ se muče sa brojem igrača za utakmicu, juniori su na kvalifikacijama za Evroligu, a Parker, Zubčić i Hamilton su napustili klub. Pitanje je da li će poslednje pojačanje, Blesingejl biti u sastavu.

ABA liga, 19. kolo:

subota:

Zadar – Cedevita, 17:00
Olimpija – Igokea, 19:00
Split – Solnok, 19:00
Budućnost – Krka, 21:00

nedelja:

Široki – Cibona, 17:00
Zvezda - MZT, 19:00

ponedeljak:

Radnički – Partizan, 20:30

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: