Vlada Vukoičić novi trener Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde Diva dobili su novog trenera, tim će u nastavku sezone voditi Vlada Vukoičić koji je potpisao trogodišnji ugovor.

Izvor: AK

Četvrtak, 04.10.2012.

09:44

Default images

On će zameniti Milivoja Lazića, koji je dobio otkaz na Malom Kalemegdanu, već posle dva kola i poraza u ABA ligi.

Vukoičić je pomoćnik selektora Srbije Dušana Ivkovića, prošle godine je vodio U-18 selekciju Srbije na EP u Poljskoj, dok je poslednji tim vodio Mega Vizuru. Debi će imati na domaćem terenu protiv Union Olimpije u nedelju.

"Svestan sam gde dolazim i na koje mesto. Vrlo dobro znam šta se od trenera koji je u Crvenoj zvezdi očekuje. To predstavlja kombinaciju izazova u takmičenju sa protivnicima, ali i sa samim sobom. Želja svih trenera je da budu na nivou na kome je Zvezda, zato je velika čast i privilegija biti njen trener", rekao je Vukoičić i potom dodao:

"U ovom trenutku najvažnije je da u što kraćem mogućem roku upoznam igrače, neke njihove vrline i mane, da uradimo sve što se može da trgnemo ekipu. Glavni prioritet nam je da pobedimo u sledećoj utakmici, potom da radimo na određenim korekcijama. Svima treba da bude jasno da ambicije Crvene zvezde ostaju nepormenjene. To je svakako izazov koji stvara pritisak. Što je izazov veći i pritsak je srazmeran toj veličini, ali to automatski znači da je pozicija kluba, samim tim i trenera veća. Idemo korak po korak, da prvo sagledamo sa čime sve raspolažemo, a prva sledeća utakmica nam je najvažnija", zaključio je Vlada Vukočić, novi trener Crvene zvezde Diva.
Konferencija za medije na kojoj će biti promovisan novi strateg crveno-belih biće održana u petak na Malom Kalemegdanu u 12.30.

Vukoičić je trenersku karijeru počeo 1994. godine sa samo 19 godina, u omladinskoj školi FMP-a. Tu je radio do 2003. godine kada je postao asistent prvom treneru "limenki".

Iskustvo je sticao kao pomoćnik Aca Petrovića, Vlade Đurovića i Boška Đokića. Prvi trener postao je 2005. godine, da bi već 2006. sa FMP-om osvojio Jadransku ligu. Sledeće sezone tim je doveo do polufinala ULEB Kupa, te titule u Kupu Srbije.

Posle otkaza u januaru 2008. stigao je u Hemofarm umesto Miroslava Nikolića. Tokom leta te godine radio je u Belgiji u Ostendeu, ali je otišao već u oktobru.

Sledeću godinu radio je u sarajevskoj Bosni, sa kojom je ostvario rekord tima u regionalnoj ligi (11-15). Nakon što u aprilu "studenti" nisu prihvatili njegovu ostavku, dobio je otkaz u decembru 2009. posle katastrofalnih 1-9 na startu Jadranske lige.

Pre dve godine postao je trener Mega Vizure sa kojom je stigao do Superlige sa skorom 15-11 u Prvoj ligi. U Superligi je imao skor 3-11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: