Zadar doveo MVP-ja Mejsona

Prošlosezonski najkorisniji igrač NLB lige, Amerikanac Čester Mejson novo je pojačanje hrvatskog Zadra.

Izvor: AK

Ponedeljak, 03.01.2011.

17:28

Default images

29-godišnji bek sezonu je počeo u Letoniji, u Ventspilsu, ali je dobio otkaz u decembru. Želeo je da se vrati u Široki za koji je igrao prošle sezone, ali tim iz BiH nije imao sredstava za njegiov povratak.

Mejson je u Baltičkoj ligi prosečno beležio 7.1 poen, 4.3 skoka i 2.4 asistencije, dok je u Evročelendžu ubacivao 2.3 poena, imao 3.3 skoka i 1.3 asistencije.

Nekadašnji student Majami univerziteta najbolji učinak imao je u ligi Letonije (12.8p, 5.8sk, 4as) ali nije impresionirao posleodavce.

Pregovarao je i sa aleksandrovačkom Igokeom, ali je na kraju ipak završio u Zadru koji se sa Crvenom zvezdom bori za opstanak.

Mejson je u karijeri igrao u razvojnoj ligi NBA (D ligi), USBL, NLB, Turskoj i Sloveniji gde je bio član Laškog. Izabran je za najboljeg beka u ligi BiH u 2010. godini.

Zadar iz 13. kola u NLB ligi ima samo četiri pobede pa je na dnu tabele zajedno sa Zvezdom. U sredu u 14. kolu dočekuje Cedevitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: