Cibona – Radnički (nedelja, 17h)

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca u nedelju od 17 časova gostuju Ciboni u Zagrebu u meču osmog kola NLB lige.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 19.11.2010.

17:50

Default images

Posle dve uzastopne pobede, igračima Radničkog poraslo je samopouzdanje, a to potvrđuje i bek Predrag Miletić i dodaje:

"Očekujemo da odigramo dobru utakmicu i ako se ukaže prilika, iznenadimo velikog rivala. Biće teško, ipak su Zagrepčani standardni član Evrolige. Na njima je veliki pritisak zbog nekoliko vezanih poraza. Moraju da pobede, a to može da bude mač sa dve oštrice".

Miletić kaže da je tandem Bogdanović-Stipčević najveća pretnja po koš Radničkog.

“Cibona zasniva igra na Bogdanoviću i Stipčeviću, sve akcije uglavnom idu preko njih. Njih moramo da zaustavimo, što će biti veoma teško. Generalno gledano, odbranu moramo da igramo na gornjoj granici i da iz nje tražimo što više lakih poena. Odlazak Dragojlović je hendikep. Timskom igrom moramo da anuliramo njegov izostanak”.

Krilni centar Danilo Mijatović ističe da je timski duh bio presudan za prethodna dva trijumfa.

“Zbili smo redove, znali smo da samo tako možemo da izađemo na trijumfalni kolosek. To je ujedno i najveća promena u odnosu na početak sezone, sve više dišemo kao jedan. Protiv Zadra su presudili Marko Čakarević i Stefan Stojačić, protiv Krke je ta uloga pripala potpuno drugim igračima. Nije ni bitno, važno da napokon pobeđujemo”.

Cibona je u velikim finansijskim problemima, a Andro Knego podneo je neopozivu ostavku na mesto direktora zagrebačke Cibone. Uz to, ‘Vukovi’ su doživeli ubedljiv poraz od Lijetuvos Ritasa u Evroligi, pre toga i od Zvezde, pa ni sa tog aspekta ne dočekuje meč sa Kragujevčanima u dobroj atmosferi.

Radnički je trenutno 11. na tabeli sa tri pobede i četiri poraza, dok je Cibona plasirana dva mesta više sa identičnim skorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: