NLB: Deseta pobeda FMP-a za kraj

Košarkaši FMP Železnika uspešno su završili takmičenje u NLB ligi, pošto su u poslednjem kolu savladali Budućnost na svom parketu sa 73:70.

Izvor: B92

Subota, 20.03.2010.

19:57

Default images

Najbolji u taboru ’Pantera’ bio je Miroslav Raduljica sa 23 poenom i 11 skokova, Nemanja Protić imao je 15 poena i 4 skoka, a Mladen Jeremić ubacio je 11. Poraz u predgrađu koštao je Podgoričane plasmana na ’fajnal-for’ jer Olimpija ima bolji međusobni skor i završila je na četvrtoj poziciji. FMP je deseti na tabeli sa skorom 10-16.

U ekipi Budućnosti Nemanja Gordić ubacio je 18 poena, Vladimir Dragičević zabeležio je 15 poena i 5 skokova, a Čedomir Vitkovac i Marko Simonović dali su po 10.

Ekipa Boška Đokića bolje je počela meč i najviše zahvaljujući tandemu Raduljica-Protić bilo je 16:7 već posle pet minuta igre. Gosti uspevaju da se vrate u igru preko Dragičević, ali serijom 9-0 koja je okončana zakucavanjem Raduljice FMP je na poluvreme otišao sa +14 (40:26).

Najveću prednost ’Panteri’ su imali posle trojke Radetića (45:30), ali Gordić i Vitkovac su se razigrali i ponovo neutralisali visoko vođstvo domaćih (51:51).

Trojkom Seada Šehovića na nešto više od dva minuta do kraja Budućnost je povela prvi put od samog početka utakmice (66:65) i činilo se da će Podgoričani, koji su imali više motiva, uspeti da preokrenu.

Ipak, u završnici Jeretin nije bio precizan dva puta za tri poena, a ’Panteri’ su bili sigurni sa linije penala i zabeležili su pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: