NLB: Hemofarm dobio Olimpiju

Košarkaši Hemofarma pobedili su Olimpiju u Vršcu rezultatom 73:60, u poslednjem, 26. kolu NLB lige.

Izvor: B92

Subota, 20.03.2010.

19:41

Default images

Ekipa Željka Lukajića obezbedila je plasman na završni turnir još u prošlom kolu, ali je ova pobeda bila važna sa srpske klubove koji sada imaju bolji skor od hrvatskih. Vrščani su takmičenje završili na trećem emstu natabeli i u polufinalu će igrati protiv Partizana. U drugom polufinalu sastaće se Cibona i Olimpija.

Najzaslužniji za 17. pobedu Hemofarma u regionalnom takmičenju bio je Milan Mačvan koji je meč završio sa 21 poenom i šest skokova. Marko Šutalo dodao je 13, a Amerikanac Kajl Hil 12 bez promašaja (2-2 za dva, 2-2 za tri, 2-2 penali).

Sa druge strane bivši plej Partizana Vlado Ilijevski postigao je 20, a Vidmar je dodao 14 poena.

Vrščani su protiv višestrukog slovenačkog prvaka vodili tokom svih 40 minuta i zasluženo su slavili. U prvom periodu viđeno je samo 26 poena (14:12), a Hemofarm je već na poluvremenu imao solidnu zalihu (32:25).

U nastavku meča Hemofarm je prednost podigao na preko deset poena, i do kraja je relativno lako održao za novi trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: