NLB: Partizan dominantan u Pioniru

Košarkaši Partizana pobedili su Široki Brijeg 80:69 (27:7, 22:20, 14:18, 17:24) u poslednjem kolu regularnog dela NLB lige.

Izvor: B92

Subota, 20.03.2010.

19:51

Default images

'Crno-beli' košarkaši su meč protiv hercegovačkog kluba rešili već posle prvih pet minuta kada su stigli do prednosti od 15:0. Do kraja četvrtine bilo je 27:7, a u 12. minutu šampion je imao i najveću prednost od 26 poena. U nastavku meča Vujošević je dao šansu najmlađim igračima koji su lako sačuvali stečeno vođstvo i zabeležili pobedu koja im ipak nije donela prvo mesto pred fajnal for.

Najefikasniji u ekipi Partizan bio je Aleks Marić sa 12 poena i šest skokova, rašić je dodao devet, a Mekejleb i Roberts po osam. Roberts je imao i četiri skoka, a sav učinak je zabeležio u prvih pet minuta kada je Partizan i slomio rivala. Amerikanci su na parketu proveli samo po 14 minuta, kao i Kecman, dok su najveću minutažu imali Rašić, Marić, Veseli, Mitrović i Milošević. Partizan je sjajno šutirao za tri poena (10/20)

Kod gostiju je najbolji bio Čester Mejson sa 15 poena i 11 skokova i šest asistencija (32 indeksna poena), dok je najefikasniji bio Mileković sa 19 poena. Spralja je dodao 14, a Čolak 11 uz očajan šut za dva poena (0/7). Igrači Širokog su do bolje statistike stigli tek u završnici meča kada je trener 'crno-belih' odmarao glavne igrače zbog predstojećih duela u plejofu Evrolige.

Srpski šampion u subotu putuje u Tel Aviv gde ga 23. i 25. marta očekuju prva dva duela sa jednim od najtrofejnijih timova Evrope, Makabi Elektrom.

Pošto je u poslednjem kolu do pobede stigao i Hemofarm protiv Olimpije, srpske ekipe imaće veći koeficijent od hrvatskih pa će u sledećoj sezoni Srbija imati četiri predstavnika u NLB ligi, dok će susedi za četvrto mesto morati da kupe vajld kard.

Upravo će Partizan i Hemofarm igrati u polufinalu fajnal fora za šampiona, dok drugi par čine najbolji tim iz regularnog dela Cibona i Olimpija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: