NLB: Partizan - Zagreb (19.30h)

Derbi 22. kola NLB lige igra se u ’Pioniru’ gde će u subotu osvajač srpskog kupa, Partizan dočekati osvajača kupa Hrvatske, Zagreb.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 26.02.2010.

18:09

Default images

’Crno-beli’ i u ovaj meč ulaze posle napornog duela u Evroligi, a rival im je ekipa koja je pre pauze u regionalnom takmičenju zabeležila dva poraza od timova iz donjeg dela tabele, pa je ozbiljno ugrozila učešće na fajnal foru. Zagreb je bio veliko iznenađenje NLB lige, a jedan je od retkih timova koji je uspeo da pobedi srpskog šampiona ove sezone, u devetom kolu kada je bilo 85:83.

Partizan je u četvrtak u veoma neizvesnom meču pobedio grčki Marusi i došao na korak od plasman u četvrtfinale Evrolige, a u sobotu im gostuje tim koji nema šta da izgubi protiv velikog favorita.

„Čeka nas veoma neugodna ekipa Zagreba koja je pokazala zavidan kvalitet ove sezone. Imaju dosta iskusnih igrača, ne bih nikoga posebno izdvajao pošto je to pre svega sjajan kolektiv. U poslednjih par utakmica su pokvarili skor na tabeli, ali jedno vreme su bili ubedljivo najprijatnije iznenađenje NLB lige. Zato nikako ne smemo da ih potcenimo. Moramo što pre da se regenerišemo i učinimo sve kako bismo došli do pobede. Želeo bih da pozovem i navijače da dođu u što većem broju, njihova podrška nam je neophodna“,istakao je bek šampiona Dušan Kecman.

Mravi iz Trnskog očekuju dva veoma teška meča u sledećih pet dana. U subotu gostuju najdominantnijem timu u regionu, a već u utorak, igraju sa finalistom Kupa Radivoja Korača, FMP-om u petom kolu grupe J Evročelendž Kupa. Dva velika izazova očekuju ekipu Denis Bajramovića.

“Takav je raspored, znamo to, svesni smo mogućnosti poraza u oba susreta, no neće nas to, ako i bude tako, destabilizovati. Mi smo odredili prioritete, a to je trenutno NLB liga, u kojoj mislim da bi nam 16 pobeda bilo dovoljno za F4. Dakle, u idućih pet kola tražimo tri pobede. Prva je prilika u Beogradu protiv Partizana, veoma jakog tima kojem se vratio Marić, u kojem oba Amerikanca dolaze do izražaja više nego pre. Igrali su jak meč u četvrtak, no to ništa ne znači, oni su u tom režimu dugo i navikli su na taj ritam. Očekujem dobru utakmicu, u svakom slučaju”.

Terener osvajača hrvatskog Kupa u Beograd vodi čak 14 igrača.

“Ostajemo u Beogradu do utorka i FMP-a, pa ćemo tamo odraditi nekoliko kvalitetnih treninga. Krstić i Babić neće biti u sastavu za Partizan, do FMP-a ćemo videti. Srećom, oporavili su se Barać, Dijan i Miljković i konkurišu za tim. Takođe, stiže nam naknadno u nedjelju i mladi Šarić, jer ovog vikenda ima važan susret za Zrinjevac. Očekujem da bi i Prostran mogao dobiti svoju priliku u ovim utakmicama“.

Partizan je trenutno drugi na tabeli NLB lige sa 15 pobeda iz 20 utakmica, dok je Zagreb peti sa 13 trijumfa iz 21 meča.

Meč Partizan – Zagreb igra se u subotu u ’Pioniru’ od 19.30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: