NLB: Srpski derbi u 'Milenijumu'

Košarkaši Hemofarm Štade i FMP-a sastaće se u subotu u Vršcu u okviru 22. kola NLB lige.

Izvor: B92

Petak, 13.02.2009.

22:38

Default images

Vrščani nastavljaju trku za plasman na fajnal-for regionalnog takmičenja ohrabreni ubedljivom pobedom nad Crvenom zvezdom tokom nedelje u Evrokupu. U 22. kolo ulaze izjednačeni sa Cibonom (igra sa Splitom), sa po 15 pobeda, dok petoplasirani Zadar (igra protiv Budućnosti) ima jednu manje.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić izjavio je da njegovoj ekipi borba na dva fronta u ovom trenutku predstavlja hendikep, naročito u duelu sa mladom ekipom FMP-a.

"Svaka utakmica do kraja je od ogromnog značaja. Jedino je Partizan praktično već završio posao. Sve ekipe koje se bore za final-four igraju evropska takmičenja. To je u ovom momentu hendikep pošto većina rivala protiv kojih igramo uglavnom imaju samo jedan meč sedmično. Mi imamo velika pražnjena, dok su naši protivnici daleko svežiji, uz to imaju i mnogo više vremena da se spremi za utakmicu. Iznenađenja su se već dešavala, sigurno će ih biti još."

Prvi duel dva tima, odigran u Železniku, pripao je Hemofarmu, sa 87:85.

"Čeka nas veoma težak posao, u prvom delu sezone pobedili smo uz dosta sreće. FMP je jak na svim pozicijama. Centarska linija sa Samardžiskim, Raduljicom, Muslijem i najboljim igračem Draganom Labovićem je za svaki respekt. Spoljna linija sa Čovićem, Protićem i Jeremićem je takođe opasna. Moramo da ih zaustavimo, dođemo do pobede koja će nas ostaviti u konkurenciji za završni turnir. Svi smo zdravi i spremni za veoma važan meč", kaže Karadžić.

FMP je u prošlom kolu protiv Heliosa ostvario prvu pobedu u poslednje 4 utakmice, a mladi bek Filip Čović kaže da njegov tim nije bez šanse u Vršcu.

"Gostujemo veoma kvalitetnoj ekipi, što je pokazala i ubedljivom pobedom protiv Zvezde u Evrocupu. Najbitnije je da budemo veoma agresivni u odbrani. Jedan od osnovnih preduslova uspeha je i zaustavljanje tandema plejmejkera Hemofarma Stefana Markovića i Miljana Pavkovića. Njih dvojica su motor ekipe, od njih sve polazi", kaže Čović.

FMP i dalje ima teoretske šanse da se plasira na jednu od pozicija koja donosi prolaz u Evropu, iako 'Panteri' imaju čak 3 pobede manje od šestoplasirane Budućnosti.

"Nalazimo se u čudnoj situaciji, jako teško ćemo uspeti da stignemo Budućnost, ali na nama je da se borimo sve dok postoje i teoretske šanse. Prvu priliku da napravimo korak više imamo u Vršcu", izjavio je Čović.

Meč Hemofarm Štada – FMP Železnik igra se u subotu od 20.15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: