Pešić: Sistem ispred improvizacije

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić zadovoljan je zbog pobede nad Budućnošću, uprkos tome što njegov tim nije igrao dobro.

Izvor: B92, Beta

Subota, 20.12.2008.

20:29

Default images

Zvezda je pred svojim navijačima pobedila predstavnike Crne Gore rezultatom 70:63, a Pešić je ocenio da su ključ uspeha njegove ekipe bili dobar skok i visoki intenzitet.

"Ovo nije bila naša najbolja partija u sezoni, ali sam veoma zadovoljan što smo igrali visokim intenzitetom i imali kontrolu u skoku. Nisam brinuo zbog nerešenog rezultata na poluvremenu, jer sam znao da ćemo ih slomiti ako ova dva elementa ostanu na potrebnom

nivou. Ovo je bila prvenstvena utakmica, tako da su nas zanimala samo dva boda", rekao je Pešić posle meča.

Pešić je dodao da su njegovi igrači dobro izvodili uigrane akcije u trenucima kada se rešavalo pitanje pobednika.

"Kada je utakmica neizvesna, u napadu treba odigrati ono što svaki dan treniramo. Imamo dovoljno postavljenih akcija i ja insistiram da ih ispoštujemo. Prvo ide sistem, pa iz njega trazimo individualna rešenja, a ne obrnuto", zaključio je on.

Trener Budućnosti Dejan Radonjić ocenio je da je ekipa igrala dobro u odbrani, ali da je loš šut za tri poena uticao na konačan ishod utakmice.

"Čestitam Zvezdi na pobedi. Mi smo svih 40 minuta igrali dobro u odbrani, ali smo 'trojke' šutirali 5-26, iz dobrih pozicija. Taj šut nas je koštao malo većih šansi da savladamo izuzetno kvalitetan tim domaćina", izjavio je Radonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: