Hemofarm ŠTADA pobedio u Splitu

Košarkaši Hemofarma pobedili su u Splitu rezultatom 72:69 u 13. kolu NLB lige.

Izvor: B92

Subota, 20.12.2008.

17:46

Default images

Vrščani su tako ostvarili 11. pobedu i zadržali priključak sa beogradskim večitim rivalima. Splićani su imali napad za izjednačenje, ali se lopta posle šuta Siniše Štembergera sa centra vrtela po obruču i izašla. Najbolji na meču bio je Milan Mačvan sa 23 poena (9-13 iz igre, 5 izg. lopti) i 7 skokova, dok je Nebojša Joksimović ubacio 10. Najeifkasniji kod 'žutih' bio je Edi Šenon sa 20 poena, a Stefon Brun ubacio je 14.

Splitu je meč sa Vrščanima bio prvi posle ostavke trenera Slobodana Subotića. Meč je sa klupe vodio Teo Čizmić, donedavno Subotićev pomoćnik.

Domaći su bili bolji rival u prvom poluvremenu, naročito u šutu za tri poena. Brun i Šenon su postigli po dve trojke u drugoj četvrtini, gosti nisu imali adekvatan odgovor, pa je Split vodio i sa sedam razlike – 40:33. Pavković je držao 'Farmaceute' u igri u tim trenucima, pošto je i on ubacio dve trojke (Hemofarm ukupno 3-26 za tri).

Celu treću deonicu prednost domaćih kretala se između 3-7 poena, a tim trenera Stevana Karadžića nikako nije uspevao da potpuno uhvati priključak.

Mačvan je sigrunom rukom sa penala konačno doveo goste u vođstvo na tri minuta do kraja (64:62), ali je Edi Šenon na ulasku u poslednji minut pogodio trojku za 69:67 za Split. Tada su poentirali Božović, pa Mačvan, a Batina i Štemberger bili su neprecizni za tri poena i Hemofarm je došao do trijumfa.

U 14. kolu Hemofarm putuje u Zagreb na gostovanje Ciboni, dok Split dočekuje Zadar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: