Partizan pobedom za srpsko finale

Izvor: Nina Kolundžija

Petak, 25.04.2008.

22:53

Default images

Košarkaši Partizana obezbedili su srpsko finale regionalne NLB lige sa Hemofarmom pobedom nad Olimpijom 94:90 (25:22, 16:23, 27:16, 16:19) u Ljubljani. Najefikasniji igrač na meču bio je centar crno-belih Nikola Peković sa 31 poenom. Za slovenački tim Bejli je postigao 24 poena.

Aktuelni šampion NLB lige, Partizan odlično je počeo utakmicu i poveo sa 9:2 ali su domaćini ubrzo napravili seriju od 9:0. Uroš Tripković je dominirao ovim delom meča postigavši čak pet trojki. Iako su crno-beli vodili tokom većeg dela prve dve četrvtine, na odmor se otišlo sa prednošću Olimpije 45:41.

U trećoj čevtrtini košarkaši beogradskog kluba su ponovo odlično zaigrali, preokrenuli rezultat i držali prednost do kraja utakmice. Sjajan je bio centar crno-belih Nikola Peković.

Tri minuta pred kraj trećeg dela igre Novica Veličković postiže trojku i dovodi svoj tim do prednosti od osam poena. Najveća razlika na utakmici bila je 11 poena minut pred kraj treće četrvtine. Olimpija je tokom celog meča imala znatno bolji odnos u skokovima.

Četvrta četvrtina donela je rezultatsku neizvesnost pošto su Slovenci smanjili na samo četiri poena razlike. Koševima Pekovića i Veličkovića prednost je ponovo povećana.

Poslednja dva minuta bila su najneizvesnija jer je Partizanova pobeda dovedena u pitanje. Poenima Bejlima smanjena je prednost na svega dva poena, ali je isti igrač ubrzo napravio nameran faul posle čega je i jedan navijač Olimpije istrčao na teren. Milton Palasio je bio siguran sa linije slodnih bacanja i tako osigurao trijumf.

Finale između Partizan Igokee i Hemofarm Stade igra se u nedelju u 18 časova. Crno-beli brane titulu osvojenu prošle sezone, a to će im biti četvrto uzastopno finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: