Vujošević: F4 na neutralnom terenu

Izvor: B92

Petak, 28.03.2008.

02:01

Default images

Košarkaši Partizana savaldali su Cibonu u Zagrebu, treći put u samo šest dana, i obezbedili nastup na Fajnal foru NLB lige. Trener 'crno-belih' Duško Vujošević je posle utakmice rekao da smatra da bi turnir trebalo da se igra na neutralnom terenu ili na parketu tima koji je bio najuspešniji u ligi. Vujošević je rekao da je Partizan pobedio zasluženo, kao i da je Cibona veliki klub, a jedan od najboljih igrača Zagrepčana u utakmici igranoj u sredu, Marin Rozić reka oje da su porazi od Partizana "frustrirajući".

"Veoma značajna pobeda za nas, kao što sam najavljivao, oni su sticajem okolnosti osmi u regionalnom takmičenju, a ne po kvalitetu. Osvežili su tim, doveli novog trenera i igrače u nameri da spasu sezonu. Iako smo ih dobili, uopšte mi nije milo što smo Cibonu imali za protivnika i ovo prvo mesto nam nije omogućilo veliku prednost u četvrtfinalu. Sa Cibonom imamo korektne odnose jer veliki poštuju velike. Nastavićemo da se borimo za klub, naše navijače, grad i državu,” rekao je Vujošević.

Trener Partizana reka oje i da će se njegova ekipa "potruditi da ne dozovli Zadranima da se približe Ciboni u borbi za ugovor sa Evroligom" a onda se osvrnuo na činjenicu da se još uvek ne zna gde će biti organizovan završni turnir.

"U svim takmičenjima ranije se određuje gde će se igrati Fajnal Four. Prednost domaćeg terena je velika i razlika je da li se igra u Zadru ili u Beogradu. Zbog čega bi neko trebalo da ima prednost ako je nije zaslužio na parketu?", pitao je Vujošević, "Ili prednost onome ko je to zaslužio ili da se igra na neutralnom terenu. Liga bi trebalo da bude pažljiva oko izbora da sve prođe bez incidenata."

Uroš Tripković odigrao je odllično i bio najefikasniji igrač u ekipi Partizana.
www.kosarka.hr
"Puno nam znači to što smo uspeli da završimo seriju u Zagrebu, za Taukeramiku. Srećni smo što smo se plasirali na Fajnal for i želimo da idemo do kraja," rekao je Tripković.

"Svaka čast Partizanu na pobedi jer su nas nadigrali i bili bolji ali me zanima kako bi završila utakmica da je kriterijum sudija bio isti kao i u Beogradu", rekao je igrač Cibone Mulaomerović i dodao da ne misli da je to odlučilo pobednika, "Peković nas je uništio pod košem i za njega nismo mogli da nađemo rešenje, a pridružio mu se i Tripković."

Marin Rozić je odigrao dobro ali je na kraju bio razočaran.

"Mislim da smo odigrali dobru utakmicu i napravili pomak u igri ali Partizan nas je nadigrao i zasluženo slavio," rekao je Rozić i na pitanje kako komentariše šest uzastopnih poraza odgovorio "Za mene je to frustrirajuće!"

Partizan se plasirao na završni turnir a ostali učesnici biće poznati u subotu, odnosno najkasnije u utorak. U Zadru i Vršcu igraju se treći mečevi u serijama Zadar - FMP Železnik i Hemofarm - Budućnost, kao i druga utakmica Olimpija - Crvena zvezda.

Finalni turnir igra se od 25. do 27. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: