Zvezda spremna za paklenu atmosferu

Izvor: Ilija Kovaèiæ

Sreda, 19.04.2006.

16:02

Default images

Crvena zvezda doputovala je u Sarajevo na završni turnir Goodyear lige bez Vladislava Dragojlovića i Milana Gurovića. Crveno-beli su kao i ostali učesnici F8 turnira smešteni u sarajevskom elitnom hotelu "Holiday Inn".Ekipa sa Malog Kalemegdana u četvrtak od 20 časova će odigrati četvrtfinalni duel protiv domaćina Bosne.

Na predstavljanju ekipa koje će nastupati prvog dana takmičenja, trener Crvene zvezde Dragan Šakota je izjavio da nema izrazitog favorita na turniru za osvajanje titule, ali da blagu prednost u odnosu na ostale timove daje Partizanu, koji je u ligaškom delu osvojio prvo mesto, odnosno Bosni kao domaćinu turnira.

"Na F8 plasirale su se ekipe približno istog kvaliteta, tako da će presudnu ulogu imati motiv, naročito kod timova koje nisu uspele da obezbede plasman u ULEB kup naredne sezone kroz regularni deo lige. Ovakav sistem takmičenja organizovan je po principu turnira u Španiji i Italiji i poznato je da ta formula iziskuje izuzetnu spremnost ekipa, kao i koncentraciju, a osim osim kvaliteta treba imati i motivaciju. Zvezda ima odredjene personalne probleme, ali to se zaboravlja kada počne utakmica i uvek se trudimo da nadoknadimo izostanak igrača", izjavio je Šakota, napominjući da se seća zlatne istorije KK Bosna kada je taj tim osvajao evropsku titulu i da je zbog toga, kao i zbog odlične atmosfere koju imaju na mečevima Goodyear lige, sarajevski tim zaslužuje organizaciju završnog turnira.

Kapiten Crvene zvezde Goran Jeretin istakao je da će njegov tim, uprkos činjenici da je i nastup Pera Antića pod velikim znakom pitanja, pokušati da iznenadi domaćina.

"Mi smo se spremili za paklenu atmosferu koja će nas čekati u duelu sa Bosnom. Ne tražimo alibi zbog izostanka Dragojlovića i Gurovića, već smo došli u Sarajevo da pokažemo kako igramo i uskratimo domaćinu prolaz u polufinale. Jedva čekamo da izadjemo na teren", izjavio je Jeretin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: