"Džordan i ja pričamo samo o golfu"

Nekadašnji as Čikago Bulsa Toni Kukoč otkrio je detalje kako je došlo do toga da mu prezenter na prijemu u Kuću slavnih bude Majkl Džordan.

Izvor: Z.K.

Sreda, 13.10.2021.

10:10

Foto: Profimedia

Nekašadnji saigrač u Bulsima je sa oduševljenjem prihvatio tu čast.

Nekašadnji saigrač u Bulsima je sa oduševljenjem prihvatio tu čast.

"Davno smo se sve dogovorili. Još onda kada je on primljen u Kuću slavnih. Igrali smo golf i taman sam hteo da ga pitam da li bi želeo da mi bide prezenter ako ikad uđem u Kuću, a on me je prekinuo i samo je dovršio moju misao. Obećao mi je da će on biti taj koji će me uvesti u Kuću. Od tada je prošlo mnogo godina i kad sam saznao da će se to dogoditi, poslao sam mu poruku, 'važi li ono obećanje'. Odgovorio mi je kratkom porukom: 'Ako sam ti obećao, onda znaš da nema problema.' Međutim, ispostavilo se da mu se kći udaje baš na 11. septembra. Nazvao me i zamolio da mu oprostim, ali da mora ćerku da odvede pred oltar. Naravno da mu nisam zamerio to što mu je kći važnija od mene. Ipak, desetak dana posle toga mi se opet javio i rekao da su zbog koronavirusa otkazali venčanje i pitao me važi li poziv i dalje. Naravno da to nije dolazilo u pitanje. Seo je u avion, doleteo je tamo, dva sata je trajalo moje predstavljanje i otišao je", otkriva Kukoč za "Indeks".

Toni i Majkl često igraju gol zajedno i bilo je interesantno čuti o čemu pričaju dok igraju.

"Ma koja košarka! Priča se samo i isključivo o golfu. Taj sport je takva zaraza da ne mogu to da objasnim i samo pričamo o golfu. S Majklom u zadnje vreme ne igram tako često, jer je jako retko u Čikagu. Živi u Jupiteru na Floridi gde je napravio svoj golf-teren i tokom godine, zimi, na relaciji je Florida-Šarlot. Leti, evo, kao ove godine, dođe i do Dalmacije. Kad igraš golf, pričaš samo o štapovima, lopticama, terenima. U redu, možemo da pričamo o cigaretama koje ćemo zapaliti i o piću koje ćemo popiti posle partije. Ali samo je golf važan. U početku bi me žena, kad bih s golfa došao kući, pitala gde sam bio. Rekao bih na golfu. A s kim? Onda bih ja rekao s tim i tim. A tada bi ona pitala, a čime se taj bavi, što mu radi žena, u koju školu mu deca idu? Ja bih rekao da nemam pojma. Njoj to nije bilo jasno, pa bi me pitala jesmo li bili na golfu ili nismo. Jesmo, ali nismo pričali o tome, nego o golfu. Šta ja znam šta mu žena radi i kakve mu hobije deca imaju? To se ne priča. To je isto kao kad u Splitu ideš na utakmice Hajduka, pa da te žena pita jesi pitao onog što je sedeo pored tebe šta mu radi žena i šta mu treniraju deca. Ko je to ikad pitao? Na Hajduku se priča samo o Hajduku, o Poljudu, Starom placu, Žungulu, Šurjaku, igračima nekad i danas", izjavio je Kukoč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: