Kuća slavnih ima nove stanovnike: Veber, Valas, Pirs, Boš

Košarkaška Kuća slavnih od 2021. godine je bogatija za nekoliko imena.

Izvor: SN

Ponedeljak, 13.09.2021.

09:15

Kuća slavnih ima nove stanovnike: Veber, Valas, Pirs, Boš
Foto: Profimedia

Kao što smo već pisali, hrvatski košarkaš Toni Kukoč novi je član Kuće slavnih u Springfildu, a više o tome čitajte OVDE

Nije Kukoč jedini koji je sada primljen u elitno društvo, već su zajedno sa njim u Kuću slavnih ušli još neki igrači koji su bili velike zvezde:

"Prvi crni Srbin" Kris Veber, čovek koji je ovdašnjoj publici najpoznatiji po igrama u Sakramento Kingsima uz Divca i Stojakovića početkom 2000-ih godina, a čuveni nadimak je dobio prilikom posete Srbiji.

Pol Pirs, čuveni nadimak "Istina", nekadašnje krilo Boston Seltiksa i osoba koja je zelenima donela i šampionsku titulu i mnogo velikih pobeda u doigravanjima.

Takođe valja spomenuti ulazak Bena Valasa, višestrukog osvajača titule za najboljeg defanzivca u NBA ligi i centra kog su se mnogi plašili i jedan je od igrača koji su obeležili skandal "Malice at the Palace".

Kris Boš, bivši as Toronto Reptorsa i član "Velike trojke" Majami hita sa Lebronom i Vejdom, primljen je u Kuću slavnih zajedno sa pomenutim igračima, a novi članovi su još Jolanda Grifit i Loren Džekson.

Za kraj, Bil Rasel je kao trener uvršten u Kuću slavnih i sada je u društvu "besmrtnih" i kao trener i kao igrač, Rik Adelman je svojevremeno vodio i Kingse i on je član Kuće slavnih, kao i čuveni NCAA trener Džej Rajt, pa i Val Akerman, Hauard Garfinkel, Koton Ficsimons, Bob Dendridž, Perl Mur i Klerens "Fets" Dženkins.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: