Jubilej: 25. sezona WNBA i najbolje svih vremena

WNBA obeležava svoju jubilarnu 25. sezonu objavljivanjem izbora za „The W25", 25 najvećih i najuticajnijih košarkašica u istoriji WNBA.

Izvor: SN

Utorak, 07.09.2021.

11:15

Jubilej: 25. sezona WNBA i najbolje svih vremena
Foto: Profimedia

Svečanost povodom "The W25" odigrala se tokom poluvremena utakmice između ekipa Las Vegas Ejsiz i Čikago Skaj.

Kao deo ovog istorijskog trenutka, Liga pokreće svoj prvi program "Glasajte za GOAT".

Tokom čitave ove sezone, WNBA i naši fanovi proslavljaju uticaj koji je WNBA imala na sport i društvo tokom proteklih četvrt veka ", rekla je komesarka WNBA Keti Engelbert.

"Ne mogu da zamislim bolji način da odamo počast onima koje su zaslužne za taj uticaj nego predstavljanjem članica ove prestižne grupe, The W25. Te sportistkinje su igrale košarku na najvišem nivou na svim pozicijama, kao lideri i mentori. U zajednici imaju snažan glas, kako pojedinačno tako i kolektivno, i ukazuju na važna pitanja u našem društvu. Zajedno su promenile način igre, promenile su način na koji su sportistkinje percipirane, postale su neverovatni uzori i inspirisale su generacije mladih, raznolikih sportista."

U martu 2021. WNBA je predstavila platformu „The W25" da bi odabrala i odala počast za 25 najdominantnijih, najveštijih i najzabavnijih košarkašica u istoriji lige.

Ove izuzetne sportistkinje koje su promenili igru odabrane su na osnovu ukupnog doprinosa ligi i zajednici preko panela odabranih medija i pionirki ženske košarke.

„The W25" uključuje 10 košarkašica koje još igraju:

Su Bird, Tina Čarls, Elena Dele Don, Silvija Fauls, Britni Grajner, Ejndžel Mekoutri, Neka Ogvumike, Kendes Parker, Brijana Stjuart i Diana Torasi.

Petnaest nekadašnjih košarkašica takođe su u konkurenciji za ovo visoko priznanje:

Simon Augustus, Svin Keš, Tamika Kečings, Sintija Kuper, Jolanda Grifit, Beki Hemon, Loren Džekson, Lisa Lesli, Maja Mur, Tiča Peničeiro, Kepi Pondekster, Kejti Smit, Šeril Svups, Tina Tompson i Lindzi Volen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: