Da li je "Proces" uspeo?

Košarkaši Filadelfie poraženi su u polufinalu Istoka od Atlanta Hoksa, te još jednom ostali bez dugo željenog finala konferencije.

Izvor:

Utorak, 22.06.2021.

09:30

Da li je
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Od kako je počeo u sezoni 2013-2014 Filadelfija je četiri puta nastupila u plej-ofu.

Međutim, u tom periodu nijednom nisu stigli do finala konferencije, kamoli onog velikog.

U istom periodu njihovi konkurenti Boston i Toronto imaju po sedam učešća u postsezoni, a Seltiksi su nešto bolji kada su finala konferencije u pitanju sa tri. Reptorsi imaju dva, ali i titulu NBA šampiona.

Milvoki i Indijana imaju po šest plej-of nastupa i dva, odnosno jedno, finala Istoka. Milvoki je i ove sezone obezbedio priliku za NBA finale, a poslednja prepreka biće Filadelfijin dželat Atlanta.

Po pet nastupa od 2013. imaju Majami, Atlanta, Bruklin i Vašington. Potonje dve nemaju nastup u finalima, dok je Majamiju i Atlanti to uspelo po dva puta. Igrači tima sa Floride su prošle godine izgubili NBA finale od LA Lejkersa, dok su Hoksi u ovogodišnjem finalu Istoka.

Situacija po Filadelfiju nije bolja ni kada u računicu uzmemo uzorak od sezone 2017/18 kada su zabeležili prvi sezonu sa pozitivnim skorom u regularnom delu sezone.

Čak šest različitih ekipa je, za razliku od Filadelfije, stiglo do finala konferencije. Među njima su Boston, Milvoki, Toronto, Atlanta, Majami i Klivlend.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: