Adio za Bruklin, Durent tragičar sa 48 poena

Košarkaši Milvokija savladali su Bruklin u odlučujućem, sedmom meču serije rezultatom 115:111 nakon produžetka.

Izvor:

Nedelja, 20.06.2021.

08:10

Adio za Bruklin, Durent tragičar sa 48 poena
Foto: Profimedia

Imao je Bruklin prednost od 2-0 i 3-2 u seriji, ali su Baksi predvođeni Midltonom i Adetokumbom napravili neverovatan preokret.

Ovo je bio ujedno treći put u ovogodišnjem plej-ofu da ekipa koja izgubi prve dve utakmice serije preokrene i prođe dalje. To je najviše u istoriji NBA.

U redovima pobedničke ekipe najbolji je bio Grk koji je zabeležio 40 poena (15/24) uz 13 skokova.

Videlo se tokom celog meča da je Adetokumbo iscrpljen, ali ga to nije sprečilo da na parketu provede 50 minuta.

On se pridružio elitnom društvu koji čine još Džeri Vest i Tim Dankan kao jedina tri igrača sa 40/10/5 utakmicom u odlučujućem meču plej-of serije.

Pratio ga je sjajni Midlton koji je ubacio 23 poena, a svom učinku dodao je 10 skokova, šest asistencija i čak pet ukradenih lopti.

Zapaženu ulogu imao je i Holidej koji je zabeležio 13 poena uz osam asistencija i sedam skokova.

Ubacio je plejmejker i jednu od ključnih trojki u poslednjoj četvrtini.

Dvocifren je bio još Taker sa 11 poena. Kod Bruklina još jednu sjajnu partiju sa 48 poena odigrao je Kevin Durent koji je uz to imao i devet skokova i šest asistencija.

Imao je bivši MVP lige i priliku da svoju ekipu odvede u drugi produžetak, ali je, iz doduše nezgodne pozicije, promašio ceo koš.

Prethodno je u poslednjim trenucima meča doneo Netsima produžetak, nagazivši za malo liniju za tri poena na šutu koji je trebalo da bude za pobedu.

Durent je sa Adetokumbom postao tek treći duo protivnika koji su u odlučujućoj utakmici plej-of serije postigli po 40 poena.

Pre njih to su učinili Sem Džons i Oskar Robertson 1963, odnosno Lebron Džejms i Pol Pirs 2008.

Nije imao adekvatnu podršku najbolji igrač Netsa, a s obzirom na to da je Hardenu za 22 poena bilo neophodno čak 17 šuteva.

Taj podatak zvuči još gore kada se uzme u obzir da je 10 od 17 poena postigao sa linije za slobodna bacanja sa koje je bio perfektan. Imao je i četiri izgubljene lopte.

Na ovom meču nije bilo treće zvezde tima Kajrija Irvinga, a dvocifreni su bili još Blejk Grifin sa 17, Brus Braun sa 14, odnosno Džo Heris sa 10 poena. U finalnom meču istočne konferencije Milvoki će igrati sa pobednikom duela Atlanta-Filadelfija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: