Denver u problemu – Finiks zna slabe tačke

Finiks Sansi vode sa 2-0 u seriji protiv Denver Nagetsa u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige.

Izvor: SN

Četvrtak, 10.06.2021.

18:00

Denver u problemu – Finiks zna slabe tačke
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt York

U noći iza nas su Finiks Sansi u Arizoni po drugi put potukli Denver Nagetse i imaju ogromnu "zalihu" pred prelazak serije u Kolorado.

Prošlo je više od šest minuta košarke, a Nagetsi su imali samo 10 poena, mučili su se da pogode otvorene šuteve i niko osim Jokića nije bio raspoložen.

Kada je Eron Gordon dolazio u Denver, napominjali smo da je to otvorilo drugi problem u Nagetsima, odnosno manjak kvaliteta na bekovskim pozicijama, o čemu sada piše Athletic. U tekstu pisanom zimus je navedeno da je Denveru pikenrol veliki problem, tačnije Melounovo korišćenje Jokića. Finiks je preuzimao sve posle pika i često su "blicovali" pik, najčešće na Kampacu pošto nakon toga Kris Pol ostaje da čuva Jokića, pa nije baš birao sredstva.

Spejsing je često bio loš, Jokić je predugo čekao otvaranja Ostina Riversa, što je Mikal Bridžis umeo da iskoristi i oteža mu svaki šut. Poznato je i da je Diandre Ejton jedan od centara koji odlično čuvaju Jokića, čak, on ga je najbolje čuvao ove godine i samo pogledajte ova dva snimka koja je priložio Entoni Slejter.

Rivers baš i nije najbolji šuter za tri poena, ali može da pogodi. Tu se posebno osetila povreda Džamala Mareja i nedostatka ostalih bekova Nagetsa, ponavlja se, najslabijeg dela njihove ekipe. Ono što je takođe bilo problematično u Denveru jeste odbrana. Ovo se posebno naglašava pošto Majk Meloun važi za sjajnog defanzivnog trenera.

Devin Buker je imao 39 poena u dve utakmice i pritom je odigrao pasivno u oba susreta, dok je Kris Pol sa povređenim ramenom na učinku od 26 asistencija i samo 1 izgubljene lopte u prva dva susreta.

Kampaco i Rivers su bili jako korisni za Denver u regularnom delu sezone, a pogotovo je Rivers "poludeo" u prvoj rundi protiv Portlanda, Rivers može da opasan ako počne da pogađa, a takav igrač može biti opasan i kada promašuje, dok Kampaco baš i nema takvu privilegiju. Njega puštaju.

Denver je dao samo 98 poena, a od samog početka plej ofa se ističe mali broj Jokićevih asistencija. On svoj deo posla uspe da odradi, ali Meloun nikako ne može da pronađe način da se ostali aktiviraju.

Athletic napominje da oni nisu blizu eliminiacije, ali da nisu ni daleko. Glatko su izgubili prva dva meča, a serija se seli u njihovu Bol Arenu. Ukoliko dobiju meč broj 3 u nedelju, sve će biti otvoreno, ali ukoliko izgube, najverovatnije možemo već da smatramo da su ispali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: