Dončićevih 46 i dabl-dabl Bobija nedovoljni, Klipersi izbacili Dalas u majstorici VIDEO

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Dalas Maverikse 126:111 u majstorici za prolaz u polufinale Zapada u plej-ofu NBA lige.

Izvor: MS

Nedelja, 06.06.2021.

21:20

Dončićevih 46 i dabl-dabl Bobija nedovoljni, Klipersi izbacili Dalas u majstorici VIDEO
Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

U meču odluke u kultnom "Stepls centru" gosti iz Teksasa nisu uspeli da naprave četvrti brejk u ovoj seriji, čak i pored fantastične partije Luke Dončića od 46 poena, 14 asistencija i sedam skokova.

Vukao je Slovenac svoju ekipu, ali je bio usamljen u tome jer nije imao adekvatnu pomoć saigrača i svi zajedno će morati na odmor.

Dabl-dabl učinak imao je i Boban Marjanović sa 14 poena i 10 skokova, uz još tri asistencije, ali je klupa Mavsa potpuno podbacila.

Rezervisti su dali samo šest poena! Za razliku od njih, Klipersi su imali više raspoloženih igrača, posebno sa klupe igrače poput Terensa Mena i Luka Kenarda sa rolama u bitnim trenucima.

Međutim, kada je bilo najbitnije povukao je Kavaj Lenard sa 28 poena, 10 uhvaćenih lopti i devet završnih dodavanja.

Pratili su ga Markus Moris sa 23 (7/9 za tri) i Pol Džordž sa 22, uz 10 asistencija.

Klučna serija u ovom meču bila je od druge polovine treće deonice i početak četvrte kada su Klipersi napravili seriju 30:6 i tada je sve bilo gotovo.

Baš od trenutka kada je Dalas imao +5 (76:81) i od tada se prosto raspao...

Klipersi se u polufinalu Zapada sastaju sa Jutom Džez.

Tok meča Klipers – Meveriks mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: