Derbi Zapada na TV B92

U subotu od 22.30 na TV B92 možete gledati derbi Zapada NBA lige između Los Anđeles Lejkersa i Jute Džez.

Izvor: B92

Subota, 17.04.2021.

12:00

Derbi Zapada na TV B92
Foto: Ljubaznošæu NBA

Biće to prvi od dva uzastopna susreta ovih timova. Juta je lider zapadne konferencije i cele NBA lige sa učinkom 41-14, dok su Lejkersi aktuelni šampioni.

Uspon Jute na vrh Zapada podstaknut je All-star triom koga čine Donovan Mičel, Rudi Gober i Majk Konli.

Mičel ove sezone beleži rekorde u karijeri u postizanju poena (26,5), asistencijama (5,3) i procentu šuteva iz igre (43,9%).

Gober je stub treće najbolje odbrane lige, lider je u procentima koševa iz igre i drugi skakač šampionata, ali ne treba zaboraviti ni Džoa Inglesa koji igra sezonu karijere – 12p, 4,2as, 3,6sk po meču.

Džez je poslednji put završio na prvom mestu na Zapadu u sezoni 1997/1998, na putu do njihovog drugog uzastopnog NBA finala.

Lejkersi su se udaljili od vrha konferencije nakon serije povreda najboljih igrača tima Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa.
Ali na vrlo konkurentnom Zapadu u završnici regularnog dela sezone svaka pobeda može da znači razliku od sigurnog mesta u plej-ofu i svojevrsnim kvalifikacijama kroz plej-in.

Stoga se očekuje žestoka borba "jezerdžija" za svaku pobedu jer u stranutno na samo četiri trijumfa od "opasne" zone.

Lejkersi bez LBJ i AD igraju sa dosta oscilacija, u poslednjih 10 utakmica imaju učinak 5-5. Dejvis počinje da trenira pa se bliži njegov povratak, ali neće nastupiti protiv Jute.

Ubrzo posle Dejvisa očekuje se povratak i Džejmsa, koji nije igrao od 20. marta.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: