Tripl-dabl Jokića u porazu Denvera

Srpski centar Nikola Jokić upisao je još jedan tripl-dabl učinak, ali ovoga puta u porazu.

Izvor:

Nedelja, 11.04.2021.

18:00

Tripl-dabl Jokića u porazu Denvera
Foto: Profimedia

Denver je izgubio kod kuće od Boston Seltiksa i prekinuo niz od osam uzastopnih pobeda – 105:87.

Jokić je upisao 17 poena (6/13 za dva, 0/2 za tri i 5/7 slobodna bacanja), 10 skokova, 11 asistencija i po jednu blokadu i ukradenu loptu.

Jokić je samo dva puta šutnuo u prvoj četvrtini i za 10 minuta na parketu nije se upisao.

Podelio je pet asistencija u prvoj četvrtini i razigrao Portera i Bartona, a uz to je upisao i pet skokova.

Igrao je Denver dobru odbranu i dozvolio Bostonu samo 16 poena u prvoj deonici, pa je prednost nakon prvih 12 minuta bila +11.

Jokić je u drugoj četvrtini pogodio jedan zicer i jedno slobodno bacanje, pa je prvo poluvreme završio sa samo tri poena. Uz to je imao pet skokova i šest asistencija, uz jednu ukradenu loptu.

Denver je imao +6 posle prvog dela igre. I onda je usledila fenomenalna treća četvrtina Jokića. Sve je radio srpski centar.

Postigao je 14 poena, dodao pet asistencija i tako došao do 47. dabl-dabl učinka ove sezone. U trećoj deonici bio je nezaustavljiv, a igrao je i dobru odbranu. Upisao je i jednu blokadu.

Treću četvrtinu završio je sa 17 poena, 9 skokova i 11 asistencija. Denver je imao +5. Boston je krajem treće i početkom četvrte četvrtine napravio seriju 22-1 i imao +5 na osam i po minuta do kraja, pa je Jokić morao da se vrati u igru, pošto je odmorio četiri minuta.

Serija se nastavila i bila je 27-3, pa je Boston na šest minuta do kraja imao +8. Jokić je u razmaku od dva i po minuta upisao jednu asistenciju za Montea Morisa.

Denver je bio u problemu i rešenja nije bilo. Jokić je upisao tripl-dabl učinak, ali uzalud, pošto se i ispromašivao, a Boston na četiri minuta do kraja odlazi na +14. Tada je Jokić izašao iz igre i nije se vraćao do kraja.

Povratka nije bilo i pobedonosni niz Denvera je prekinut. U poslednjoj četvrtini postigli su samo osam poena.

Pored Jokića istakao se Majkl Porter sa 22 poena i 11 skokova, ali je za tri poena šutirao 1/12. Dvocifreni su bili i Kampaco sa 14 i Barton sa 13 poena.

Boston su do pobede predvodili Tejtum sa 28, Braun sa 20 i Smart i Voker sa po 14 poena.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg Lajv bloga.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Tok meča

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

322 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: