Dabl-dabl Vučevića – Čikago iznenadio Bruklin

Košarkaši Čikaga savladali su Bruklin rezultatom 115:107.

Izvor:

Nedelja, 04.04.2021.

22:11

Dabl-dabl Vučevića – Čikago iznenadio Bruklin
Foto: Profimedia

Bulsi su iskoristili to što su Netsi bili bez Džejmsa Hardena i Kevina Durenta i došli su do pobede, predvođeni Nikolom Vučevićem i Zekom Lavinom.

Crnogorski centar upisao je dabl-dabl učinak – 22 poena (9/13 za dva, 1/4 za tri, 1/2 slobodna bacanja), 13 skokova, 2 asistencije, 2 blokade i 2 ukradene lopte.

Bruklin je bio bolji u prvoj četvrtini i Irving, Grifin i Oldridž su blistali. Bruklin je imao i dvocifrenu prednost, a na kraju prve četvrtine vodio je sa samo tri poena prednosti.

U drugoj četvrtini su veoma loše igrale rezerve Netsa i to su Bulsi iskoristili. Vučević je imao dabl-dabl već na poluvremenu (11 poena i 11 skokova), Lavin i Satoranski su takođe bili odlični, pa je Čikago otišao na poluvreme sa +11. Na startu treće četvrtine odlaze na +19, a zahvaljujući Irvingu, koji je imao dabl-dabl od 14 poena i 10 asistencija, vratili su se na osam poena zaostatka na dva minuta do kraja treće četvrtine.

Ipak, Čikago je održao prednost i pred poslednjih 12 minuta imali su +17.

Serijom 8:0 Bruklin otvara poslednju četvrtinu i prepolovio je zaostatak. Čikago se vratio na +15, ali se onda razigrao Kajri Irving i sa Braunom i Grinom vraća Netse na sedam poena zaostatka.

Vučević se vratio za završnicu i doneo novu dvocifrenu prednost na tri i po minuta do kraja. Održali su prednost do kraja utakmice i došli do pobede.

Pored Vučevića, odlične partije imali su Satoranski, Lavin i Jang.

Lavin je ubacio 25 poena, Satoranski je upisao 19 poena i 11 asistencija, dok je Tadeus Jang imao 12 poena. Patrik Vilijams je dodao 11, a Tajs 10.

Na drugoj strani, odličan je bio Kajri Irving. Upisao je 24 poena i 15 asistencija.

Istakli su se i Džef Grin sa 21 i Oldridž i Heris sa po 11. Po 10 su ubacili Braun i Grifin.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: