Drama košarkaša Jute – motor aviona se zapalio!

Lideri Zapadne konferencije, košarkaši Jute, imali su nedavno zastrašujuće iskustvo na letu za meč sa Memfisom.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 01.04.2021.

17:30

Drama košarkaša Jute – motor aviona se zapalio!
Foto: Profimedia

Susret je igran protekle noći, a Juta je slavila sa 111:107.

Incident se desio tokom leta kada je avion koji ih je prevozio naleeteo na jato ptica, došlo je do plamena u jednom od motora i avion je bio prinuđen da prisilno sleti na najbliži aerodrom.

"Dobrih deset do 15 minuta mislim da smo se svi u avionu pitali hoćemo li živi stići. Toliko ozbiljno je bilo. Ne mogu da govorim u svačije ime, ali mnogi su slali poruke kući za svaki slučaj. Bila je takva situacija", otkrio je košarkaš Jute Majk Konli.

On je rekao da su osetili nešto poput eksplozije kada je avion naleteo na jato ptica i počeo naglo da gubi visinu.

"Svi su čutali. Pilotu je trebalo dobrih dweset minuta da prođe sve to i potom nas obavesti šta se dešava. Jer bilo je sasvim očigledno da nešto nije u redu sa letelicom. Imao sam osećaj da će se avion raspasti. Nekih pet do deset minuta bili smo sasvim bespomoćni. Srećom da nije bilo tako ozbiljno kao što je izgledalo, ali je stvarno bilo zastrašujuće", kaže Konli.

Džordan Klarkson je pohvalio smirenost ekipe koja je pilotirala letelicom.

"Definitivno je loše iskustvo za sve, imamo sreću što sad možemo da pričamo o svemu. MNogi od nas su pomišljali, 'to je to, ovo bi mogao da bude naš kraj'. Tužno je to reći, ne volim da se izmotavam kada je reč o smrti. Prošli smo kroz sve to, ostajemo jaki. Koliko će nam trebati da sve zaboravimo, ne znam, ali ozbiljno je ako se niste pre suočili da ste na ivici života i smrti", dodao je on.

Jedan od onih koji ima inače strah od letenja je Donovan Mičel i trener Kvin Snajder je izbegao da odgovori na pitanje hoće li Mičel ubuduće putovati na gostujuće susrete.

"Svi smo se plašili da nam je došao kraj. Bila je luda situacija. Razumem Mičela što je odbio da bilo šta kaže o ovome", zaključio je Klarkson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: