"Odrastao sam na ulicama, ne moram da budem NBA šampion"

Košarkaš Vašingtona Rasel Vestbruk odgovorio je na sve učestalije prozivke od strane pojedinih komentatora.

Izvor: Z.K.

Sreda, 31.03.2021.

11:35

Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

U poslednje vreme, često je bio na meti Stivena Smita, koji mu je zamerio što je olako propuštao prilike da osvoji NBA prsten iako je igrao sa zvezdama poput Kevina Durenta, Džejmsa Hardena, Pola Džordža i drugih.

Košarkaš Vizardsa smatra da ne mora nikom ništa da dokazuje.

Nedavno je u meču sa Indijanom postigao 35 poena uz 21 asistenciju i 14 koševa.

"Takav sam, ne govorim mnogo. Ne kažem da ne volim da odgovorim ljudima, ali nešto što svakako neću dozvoliti jeste taj narativ da konstantno pričaju sr..a o meni bez ikakvog razloga, jer ja svake večeri pokazujem koliko mogu", izjavio je Vestbruk.

On je dodao da smatra da je već postigao dovoljno uspeha.

"Ja sam postao šampion kada sam zaigrao u NBA. Odrastao sam na ulicama, ja sam već šampion. Ne moram da budem i NBA šampion. Znam mnoge ljude koji imaju tu titulu, a koji su jadni, nisu ništa uradili za svoju zajednicu, za ljude u svetu. Za mene, moje nasleđe, kao što sam rekao, nije bitno to šta ću da uradim na terenu. Neću igrati košarku celog života. Moj legat je u onom što činim van parketa, na koliko ljudi mogu da utičem i inspirišem ih na svom putu", poručio je Rasel.

On je rekao da ga razne medijske provokacije neće zaustaviti.

"Zato sve to gledam sa strane mirno i nastavljam da radim, jer je veoma važno da se ne dozvoli da se ta negativnost uvuče u vas. Tako je od početka moje karijere, iskreno", zaključio je Vestbruk.

On je već devet puta bio učesnik Ol-star utakmica, ima MVP trofej, dve titule najboljeg strelca i sa 32 godine smatra se i dalje jednim od najboljih šutera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: