Nova MVP partija i tripl-dabl Jokića – Denver "pao" u završnici

Srpski centar Nikola Jokić odigrao je još jednu fantastičnu partiju i upisao novi tripl-dabl, 11. u sezoni.

Izvor:

Nedelja, 21.03.2021.

19:00

Nova MVP partija i tripl-dabl Jokića – Denver
Foto: Profimedia

Denver Nagetsi su ipak poraženi kod kuće od Nju Orleans Pelikansa rezultatom 113:108.

Jokić je upisao 29 poena (10/15 za dva, 3/4 za tri), 11 asistencija, 10 skokova i po ukradenu loptu i blokadu, za 34 minuta na parketu.

Dobro su krenuli Nagetsi, iako je Nikola Jokić loše ušao u meč. U svom stilu, ušao je slabo i nije šutirao ka košu, ali je asistirao saigračima i raspoloženi su bili Porter i Barton.

Denver je održavao prednost, ali se Jokić mučio sa Stivenom Adamsom na skoku jer je centar sa Novog Zelanda skupljao ofanzivne skokove kao od šale. Jokić je za šest minuta napravio dva faula i to je značilo da mora na klupu, iako nije šutnuo nijednom ka košu.

Bez Jokića, sa rezervama i Marejem, Denver je igrao veoma loše i Pelikansi su preokrenuli. Ubacili su čak 36 poena u drugoj četvrtini, a odbrana Denvera nije postojala.

Jokić se vratio i odigrao poslednjih 7 minuta prvog poluvremena. Ubacio je četiri poena uz šut iz igre 2/4 i imao je 3 skoka i 5 asistencija na poluvremenu. Takođe je imao i tri izgubljene lopte.

Pelikansi su na poluvremenu imali sedam poena razlike.
Jokić je igrao fantastično u trećoj četvrtini. Ubacio je 14 poena, uhvatio pet skokova i podelio četiri asistencije za 12 minuta u trećoj deonici.

Ispratili su ga i Milsap i Barton, kao i Marej, pa je sve išlo po Denver kako treba. Ipak, i pored sjajne treće četvrtine Jokića, Pelikansi su održali prednost i pred poslednju deonicu su imali +3.

Jokić je odmorio prvih pet minuta poslednje četvrtine i čim se vratio u igru upisao je 10. asistenciju za 38. dabl-dabl ove sezone.

Krenuo je sa dvojkama i trojkama i na pet minuta do kraja je svojim poenima preokrenuo i doneo prednost Denveru.

Jokić je bio raspoložen u završnici, pogađao je i asistirao, ali su Zajon Vilijamson i Brendon Ingram prelomili utakmicu.

Zajon je nekoliko puta zakucao, Ingram dva puta pogodio uz faul.

Milsap je promašio jedno od dva bacanja na 47 sekundi do kraja, pa je Ingram ponovo pogodio uz faul i doneo +4 svom timu. Jokić i Marej su u poslednjem napadu Denvera promašili po šut za tri poena i loptu je uzeo Hart, a Marej je napravio nesportski faul i sve je bilo rešeno.

Pelikansi su u penal završnici rešili meč. Najbolji na meču bili su upravo Zajon Vilijamson i Brendon Ingram. Obojica su ubacila po 30 poena.

Aleksander-Voker, koji je u prvu petorku ušao zbog povrede Lonza Bola, ubacio je 20 poena. Stiven Adams je bio odličan sa 13 skokova, od čega čak 7 u napadu. Hart je imao 12 poena, 9 skokova i 6 asistencija.

Kod Denvera je Marej ubacio 23 poena (9/16 iz igre), Porter je dodao 17 (7/14 iz igre), a Barton 16 poena (7/19 iz igre).
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Tok meča

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

215 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: