Koliko je Darko Miličić zapravo bio loš? VIDEO

Darko Miličić je i dan danas interesantna tema u košarkaškim krugovima.

Izvor: SN

Subota, 13.03.2021.

19:20

Koliko je Darko Miličić zapravo bio loš? VIDEO
EPA PHOTO/EPA/JEFF KOWALSKY

Darko Miličić se pojavio na NBA draftu 2003. godine pod nadimkom "Velika evropska nada".

Taj draft važi za jedan od najboljih svih vremena, a prvi pik je bio Lebron Džejms koji je otišao u Klivlend Kavalirse i odmah iza njega, Detroit Pistonsi su izabrali Darka Miličića.

Sjajni srpski centar je otišao ispred Karmela Entonija koga su birali Denver Nagetsi, Krisa Boša koji je otišao u Toronto Reptorse i Dvejna Vejda koji je karijeru počeo u dresu Majami Hita.

Miličić je jedna od glavnih "šta bi bilo kad bi bilo" priča. Svoj potencijal nikada nije ispunio, a sa Pistonsima je kao ruki bio NBA šampion, pošto su u velikom finalu savladali "moćne" Los Anđeles Lejkerse.

Darko je u Hemofarmu počeo karijeru, već se tada govorilo da je spreman za NBA od strane raznih skauta i trenera i poredili su ga sa Pau Gasolom i Dirkom Novickim, jer je mogao da šutira, skače, zakucava i dodaje. Kao što je već rečeno, Pistonsi su 2004. godine bili šampioni, Darko je došao u veteranski tim koji je na centru već imao Bena Valasa, pa je Miličić imao problem što sedi na klupi i igrao je na samo 34 utakmice.

Imao je samo 1,4 poena po utakmici i kasnije postao najmlađi igrač sa titulom i najmlađi igrač koji je ikada igrao u NBA finalu. Naredne dve godine je Darko odigrao veoma malo, oko 7 minuta po utakmici i počeo da se svađa sa svima jer mu nisu dozvolili da igra.

Bio je nesrećan i ubrzo trejdovan u Orlando, gde ga takođe nisu želeli i onda se preselio u Memfis, gde je otišao u Grizlise, odakle je prešao u Njujork Nikse i sa 24 godine bio bez samopouzdanja, iako je bio u sedmoj NBA sezoni.

Poželeo je da se vrati u Evropu, ali tada su se javili Minesota Timbervulvsi, gde napokon počinje da igra dobru košarku i prosečno beleži oko 9 poena i 6 skokova a i konstantno je bio starter i sa 2 blokade bio u Top 5 blokera lige.
EPA/LARRY W. SMITH CORBIS OUT
Umesto njega je kasnije kao startni centar počeo da igra Nikola Peković, a Miličić se nije još dugo zadržao u NBA ligi.

Kažu da je za njega košarka bila samo posao i da nije uvek bio motivisan za igru, a i kada je imao malo minuta bio je veoma ljut, pa su se neki saigrači plašili da će ih Miličić iz besa pretući.

Kada je odlučio da završi karijeru, Tajron Lu je pokušao da ga ubedi da se vrati. Govorio mu je da treba da misli na novac, a Darko je odgovorio:

"Je**š novac. Odoh ja odavde"

Na kraju videa je rečeno da je Darko imao "ludu glavu", ali da mu se stvari nikako nisu poklopile i da nisu od njega očekivali previše, bio bi mnogo bolji igrač.

Darko kaže da se ne stidi svoje karijere, da zna da će zauvek ostati drugi pik koji nije ispunio očekivanja, da je mogao mnogo više, ali da jednostavno nije želeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: