"Jokić je možda i najbolji centar ikada"

Ugledni "ESPN" bavio se našim Nikolom Jokićem, njegovim kvalitetima, kao i poređenjima sa najboljim košarkašima današnjice.

Izvor: MT

Petak, 05.03.2021.

12:15

Foto: Profimedia

Na početku teksta, autor se prisetio Tima Konelija, predsednika košarkaških operacija Denver Nagetsa, koji se na NBA draftu 2014. odlučio za srpskog centra.

Jokić je Konelija impresionirao još dok je nastupao za Megu u Srbiji. Najviše mu se dopao način na koji Nikola asistira.

Naravno, celokupna igra centra iz Sombora je odlična, naročito ove sezone, kada je jedan od kandidata za MVP titulu.

Autor teksta podseća i na nedavnu izjavu jednog asistenta iz tima Zapadne konferencije.

"On je kao Luka Dončić, ali centar. Od dodaje kao plej, šutira sa jedne noge kao Dirk Novicki. On je plejmejker", rekao je neimenovani pomoćni trener.

Da je Jokić najbolji dodavač u NBA ligi misli i njegov saigrač Džamajkl Grin, ali i treneri Dalasa i Sakramenta.

"Njegov osećaj za igru je neverovatan za jednog centra. Njegova vizija, veština dodavanja i želja da uključi saigrače je sjajna. On je možda i najbolji igrač ikada kada govorimo o toj poziciji", rekao je Rik Karlajl.

"On je nesebičan u svojoj srži", rekao je Luk Volton.

U tekstu autor, na osnovu razgovora sa ljudima iz NBA, zaključuje da Jokić i dalje veruje da ima prostora za napredak, te da mu predstoji još "neobavljenog posla".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: