"Rekao sam Stefu: 'Je*eš ove momke, moraš da dominiraš' – on je hteo svima da udovolji"

Bivši NBA košarkaš Dejvid Vest govorio je o Stefu Kariju.

Izvor:

Petak, 26.02.2021.

18:30

Foto: Profimedia

Kari i Vest igrali su zajedno dve sezone i u obe su osvojili titulu.

Vest je bio igrač uloge i uglavnom je ulazio sa klupe, ali je značio ekipi zbog iskustva i dobre odbrane na visokim protivničkim igračima.

Igrao je 13 minuta u proseku za Voriorse i beležio 6,8 poena i 3,3 skoka u proseku.

Tada su na okupu bili Stef Kari, Klej Tompson, Drejmond Grin i Kevin Durent i bili su nezaustavljivi, pošto su osvojili dve titule zaredom.

Pre nego što je Kevin Durent došao, Stef Kari je bio dvostruki uzastopni MVP i bio je najbolji igrač NBA lige, a onda se posvetio ekipi i nije mario za individualne brojke.

"Te prve godine bilo je večeri u kojima sam govorio Stefu: 'Jeb*š ove momke, moraš da dominiraš'. On je previše pazio na to da svima u timu udovolji. Znao je da Klej hoće da daje koševe, šutira, to je Klej Tompson. Znao je da Drejmond voli da ima loptu u rukama kako bi organizovao akcije. Znao je i da KD ima svoje vreme, naravno. Dakle, Stef je bio taj koji se najviše žrtvovao. Zato bih mu nekad prišao i rekao: 'Hej, šta to radiš jeb*te? Moraš da radiš ono što najbolje znaš, čoveče'. Onda bi me on pogledao onako smešno, jer mislim da mu niko drugi ne bi rekao: 'Hej, ti si lud. Ne možeš toliko da dodaješ, druže'", rekao je Vest.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: