Jokić: Dončić ili ja? Mrtva trka

Nikola Jokić prokomentarisao je još jedan sjajan nastup i pobedu Denver Nagetsa.

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2021.

08:00

Jokić: Dončić ili ja? Mrtva trka
Foto: Profimedia

Jokić je sa 41 poenom predvodio Denver do trijumfa protiv Portlanda 111:106.

Ovo je Jokiću bio osmi meč u NBA karijeri sa najmanje 40 poena, ali već četvrti u poslednjih 12 nastupa.

"Osećam se dobro, nedostaju nam igrači, to dosta utiče na nas, posebno izostanak Džamajkla (Grina) i Pola (Milsepa). Geri je već duže vreme odsutan. Oslabljeni smo u odbrani. Ali to što momci nedostaju ne znači da ne treba da se trudimo da pobeđujemo. Sezona je veoma čudna, tim koji se najbrže i najbolje prilagodi biće najbolji", rekao je Jokić.

Opet su NBA analitičari prokomentarisali koliko je dobar "plejmejker" i opet su ga pitali kako je to naučio.

"Igram ovako ceo život, kontrolisao loptu. Imao sam sreće da imam trenere koji su mi dali slobodu da to radim. Za mene je to prirodno", prokomentarisao je srpski košarkaš

Nakon što ga je pohvalio da je fantastičan košarkaš, Dvejn Vejd ga je upitao ko je brži – Luka Dončić ili on?

"Mrtva trka", našalio se Jokić, "Mislim da smo nas dvojica drugačiji od ostatka NBA. Ostali momci su veoma brzi, veoma snažni, ali mi imamo nešto drugo. Pokušavamo da dobijemo utakmicu na drugačiji način. Mislim da što si sporiji imaš više opcija. Kada usporiš, sve usporiš, to je moj ritam, ako razumete. Na neki način ih sve "zalediš" i onda igram u svom ritmu".

Jokić igra na MVP nivou ove sezone, a osim njega čast centara među niskim igračima u toj trci brani još samo Džoel Embid.

"Ono što Džoel radi je neverovatno. Veoma je talentovan, veoma dominantan visoki igrač. Utiče na igru na svaki mogući način svojom veličinom, talentom, zna kako da igra. Ja bih radije dobijao utakmice i titule nego bio MVP", zaključio je Jokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: